Provedi 9 mjeseci u Sloveniji uz sve pokrivene troškove!

15 aug
Rok prijave 30.08.2017

Tražimo motivisane osobe starosti od 18 do 29 godina, koje prije svega uživaju u radu sa mladima, za učešće u projektu kojeg koordinira Omladinski centar Trbovlje.

Organizovanje hostinga u projektima je različito, volonteri će imati priliku da istraže mnoga različita polja, od rada sa invalidima, u školama, kulturnim centrima i lokalnom omladinskom pozorištu.

Dakle, mladi koji su zainteresovani za kulturu, umjetnost, pozorište, rad sa različitim starosnim grupama i osobama sa invaliditetom, ovo je idealna prilika da unaprijedite i poboljšate svoje vještine te se svakako okušate i u nečemu novom.

Naša motivacija za projekat leži u visokom stepenu nezaposlenosti među mladima u Zasavju, posebno dugoročno nezaposlenim mladima. Uz periode nezaposlenosti i neuspješnog traženja posla, postaju sve manje mogućnosti aktivnog učešća u društvu.

Kao jedan od mogućih načina za borbu protiv socijalne isključenosti, što je rezultat i dugotrajne nezaposlenosti, želimo promovisati opšteg “volontera”.

Strateški cilj projekta je razviti snažnu volontersku kulturu u lokalnom okruženju koja će imati pozitivan uticaj na razvoj aktivnih pojedinaca, kao i razvoj međusobno povezane i solidarne zajednice.

Ova dva aspekta dodatno će dovesti do smanjenja rizika od socijalne isključenosti, posebno dugoročno nezaposlenih mladih.

CV te motivaciono pismo koje će se odnositi na to na kojem skeotru želite raditi pošaljite na mail [email protected].

Projekt pročinje u oktobru 2017 godine. A rok za prijavu je 30.8.2017.

Svi troškovi su pokriveni.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments