Proširi svoje vidike, prijavi se na AFS Program interkulturalnog učenja

27 jan
Rok prijave 12.02.2016

Nova zemlja. Nova kultura. Nova škola. Novi prijatelji. Ukoliko želiš iskusiti nešto sasvim drugačije, pridruži se grupi od 13.000 učenika iz cijeloga svijeta koji svake godine učestvuju u nekom od AFS programa razmjene.

U toku je prijava za učešće u AFS programima interkulturalne razmjene učenika -srednjoškolaca u školskoj 2016/17. godini i to za jednu od 32 zemlje Evrope, Azije, Amerike i Afrike. Učenici iz BiH se mogu prijaviti za učešće u  AFS jednogodišnjem programu razmjene ili AFS tromjesečnom programu razmjene učenika. U toku  programa učenici borave u domaćin porodici, redovno pohađaju nastavu u domaćin školi, te učestviju na različitim aktivnostima pripremljenim od strane AFS partner organizacije.

U nastavku pročitajte neka od iskustava učesnika AFS programa:

“Mislim da je svako ko je otvorenog uma i spreman na nova prijateljstva, spreman i za razmjenu učenika. Zato iskoristi priliku i prijavi se za ovo nevjerovatno iskustvo”. – Farah-Mona iz Tuzle, učesnica AFS jednogodišnjeg programa na Islandu u šk. god. 2015/16.

“Moja domaćin porodica me je prihvatila kao da stvarno jesam njihova kćer i kao da oduvijek živim sa njima. To me čini neizmjerno sretnom.” – Lejna iz Sarajeva učesnica AFS jednogodišnjeg programa u SAD-u, 2013/14.

“Prije mog odlaska na razmjenu nisam dobro govorila francuski jezik, ali sam za ga za period razmjene usavršila. Pohađala sam ekonomsku gimnaziju i zaista mi je bilo interesantno otkrivati jedan potpuno drugačiji obrazovni sistem, gdje se u školskim klupama provodi vrijeme od 8h do 18h, gde su ocjene do 20 i gdje časovi traju 55 minuta. – Nataša iz Foče je učestvovala u AFS jednogodišnjem programu u Francuskoj u šk. god. 2012/13.

Udruženje građana “Interkulturni susreti u BiH” (UG ISU BIH) iz Sarajeva u saradnji sa AFS-om organizuje međunarodne programe razmjene učenika u cilju unaprijeđenja interkulturnog učenja i tolerancije među mladima, te je od 2002. godine, UG ISU BIH je organizovalo učešće u AFS jednogodišnjim i tromjesečnim programima razmjene u inostranstvu za 182 učenika iz BiH.

Rok za prijavu je 12.2.2016. godine.

Ako razmišljate da se prijavite na AFS program interkulturalnog učenja, za sva pitanja kontaktirajte nas na [email protected] ili na 033 974 606 (svaki radni dan od 10:00-14:00), a više o programima saznajte na web stranici: www.afs.ba.
Ohrabri se, otkrij svijet!

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin