PRONI: Interkulturni projekat razmjene mladih Bosna i Hercegovina – Švicarska

22 jun
Rok prijave 10.07.2017

PRONI Centar za omladinski razvoj u saradnji sa Pestalozzi Children’s Foundation poziva mlade ljude koji su rođeni 2000. i 2001. godine da se prijave na prvi Interkulturni Projekat Razmjene Mladih Bosna i Herzegovina – Švicarska koja će se održati od 03.08.2017. do 17.08.2017.

Smještaj i treninzi za grupu od 40 mladih iz BiH će se realizovati u Pestalozzi Dječijem Selu u mjestu Trogen (Švicarska). Više o Pestalozzi Dječijoj Fondaciji možete saznati ovde.

Edukativni program za mlade sačinjavaju teme: Interkulturna komunikacija, Prava djece i Antidiskriminacija a obuku vode stručnjaci iz Pestalozzi Fondacije.

Grupu mladih ljudi iz BiH će pratiti 6 iskusnih omladinskih radnika iz PRONI Centra za omladinski razvoj koji će cijelo vrijeme biti sa mladima u Švicarskoj.

Troškovi smještaja i hrane i dva fakultativna izleta u Švicarskoj su obezbjeđeni a učesnici treba da snose dio troškova prevoza od Brčkog do Trogena i nazad u iznosu od 100,00 BAM. Prevoz do Trogena i nazad će biti realizovan autobusom visokoturističke klase.

Nakon dvije sedmice, koliko traje razmjena, učesnici će biti u prilici da realizuju mini projekte mladih u Brčko distriktu BiH na teme koje će obrađivati u Švicarskoj.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete, popunite aplikacionu formu koja se nalazi ovde: Aplikaciona forma. Za više informacija možete se obratiti na broj telefona/vibera 065758591 – Jasmin Jašarević ili na email: [email protected]

Rok za prijavu je do 10.07.2017.

(Visited 630 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments