Promocija: „Studentska praksa na vodećoj info platformi za mlade“

10 okt

Promocija:
„Studentska praksa na vodećoj info platformi za mlade“
FPN (sala 19), ponedjeljak 17.10.2016. u 12:00

promocija-hocu-ba_crop

ŠTA?

MUNJA Inkubator društvenih inovacija u partnerstvu sa Fakultetom političkih nauka organizuje četveromjesečnu obuku sa praktičnim radom za studente novinarstva u oblasti sistema informiranja mladih i on line medija.

Promocija ovog programa obuke i prakse sadrži prezentaciju koncepta kao i informacije o načinu selekcije, zatim šta studenti dobivaju, koja je njihova uloga u programu uz pitanja i odgovore.

Voditelji promocije: prof. Dr. Lejla Turčilo i Jan Zlatan Kulenović, Direktor Munja Inkubatora

KAD?

Ponedjeljak 17.10. 2016 u 12:00

GDJE?

Sala 19/1  (FPN)

KO?

Prezentacija je otvorena za sve studente novinarstva (svih godina), kao i za eventualno zainteresirane studente Fakulteta političkih nauka, drugih odsjeka.

O PROGRAMU PRAKSE?

MUNJA Inkubator društvenih inovacija i OIA BiH kao lideri već 10ak godina u oblasti informiranja mladih u BiH kreirali su prije godinu dana info platformu HOĆU.ba za osnaživanje mladih. Ona je već danas vodeći medij za pružanje korisnih informacija mladima koju je posjetilo više od 270.000 različitih osoba uz 70.000 aktivnih korisnika na društvenim mrežama i uz objavu više of 3.100 informacija, prilika i priča za mlade. Pored hocu.ba weba, platforma se sastoji od društvenih mreža, E-magazina, direktne saradnje sa nizom institucija (Zavod za zapošljavanje, 300 škola, 500 omladinskih organizacija i sl.), te nastupa u raznim TV i radio programima. Studenti novinarstva koji postanu stažisti imat će prilike da kroz 4 mjeseca nauče praktično o svim aspektima rada ove platforme, upoznaju se sa nizom aktera, usavrše niz vještina, uz certifikat za obavljenu praksu koji će priznati i FPN u sklopu studijskog programa.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments