Promocija i prijava timova – “Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju”

10 apr
Rok prijave 20.04.2018

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske 12. godinu za redom, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, organizuje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj.

Timovi se mogu prijavljivati od 15.03. do 20.04. putem ovog sajta.

Kao i prošle godine, Ministarstvo nauke i tehnologije će u osam gradova Srpske organizovati promociju Takmičenja, a već u utorak, 20.03.2018. godine od 11 časova, promocija će biti održana u Banjoj Luci, u Inovacionom centru BL.

Nagradni fond za takmičenje iznosi 38.000 KM, a kao i prethodne godine specijalne nagrade će dobiti i najuspješniji srednjoškolski tim i najuspješniji studentski tim.

Cilj Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

Takmičenje se odvija u više krugova od kojih je prvi krug eliminacioni gdje se osim originalnosti velika pažnja posvećuje realnoj mogućnosti tržišne verifikacije.

U Republici Srpskoj u prethodnih 11 godina kroz takmičenje je prošlo 273 tima u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala, od čega se u kategoriji realizovanih inovacija takmičilo 209 timova.

Nagrađeno je ukupno 86 timova u vrijednosti od 389.000,00 KM.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju rezultat je saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Više informacija može se naći na sajtu www.inovacije.org kao i na sajtu Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

FB Event

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments