Projektni prijedlozi za djelovanje EU u području zdravstva

27 jun
Rok prijave 13.09.2018

Izvršna agencija za potrošače, zdravlje, poljoprivredu i hranu (CHAFEA) Evropske komisije objavila je drugi poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za 2018. godinu na temu:

CALL A: „Implementation of best practices to promote health and prevent noncommunicable diseases and to reduce health inequalities“.

Poziv je objavljen u skladu sa Planom rada za 2018. godinu Trećeg programa za djelovanje Unije u oblasti zdravstva 2014-2020, a obuhvata dvije teme:

Tema 1: Transfer švedske inicijative „Prepisivanje fizičke aktivnosti na recept“ drugim zemljama (okvirni budžet: 1.350.000 EUR);

Tema 2: Transfer italijanskog CARDIO 50 programa drugim zemljama (okvirni budžet: 1.350.000 EUR) .

Tekst poziva, Vodič za aplikante i Aplikacioni obrazac su dostupni na linku http://ec.europa.eu/chafea/health/projects.html .

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 13. septembar 2018. godine, a isti se dostavljaju putem Participant Portala https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/index.html.

Za više informacija o ovom pozivu potencijalni aplikanti mogu kontaktirati Sektor za zdravstvo na email adrese: [email protected] ili [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments