Projekt “Stariji brat, starija sestra”

23 jan
Rok prijave 03.02.2019

Novi ciklus projekta “Stariji brat, starija sestra” koji zajedno realizuju HKO Kruh Svetog Ante i SOS Dječija sela BiH (članice mreže Stariji brat, starija sestra) su u potrazi za novim volonterima. Ukoliko želite biti dio njihovog tima onda popunite prijavu na linku.

Projekt podrazumijeva druženje s djetetom osnovnoškolskog uzrasta (najčešće od 7 do 14 godina starosti) koje postaje tvoj mlađi/a brat/sestra, prisustvo savjetodavnim grupnim i individualnim sastancima, kreativne radionice i druženja sa drugim volonterima/kama i djecom, zajedničke izlete, edukacije i još mnogo toga. Za svaki volonterski par je obezbijeđen skroman mjesečni džeparac koji će vam dodatno uljepšati druženje. Važna napomena je da u projekat mogu biti uključeni volonteri/volonterke od 20 do 30 godina starosti.

Edukacija volontera/ki traje dva dana i podrazumijeva obavezno prisustvo oba dana zbog povezanosti radionica. Prije edukacije se održava intervju o kojem ćemo te naknadno obavijestiti, kao i o satnici edukacije. Prijava traje do 03.02.2019.

(Visited 492 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments