Projekat zapošljavanja medicinskog osoblja 2015

4 nov

U okviru projekta sa partnerima iz Njemačke, nevladina organizacija IPAK MGB (Tuzla – www.ipak-mgb.ba) realizuje niz aktivnosti sa ciljem informisanja i pomaganja medicinskog osoblja koje nastoji svoju karijeru u medicinskoj struci nastaviti na području Njemačke.

Nevladina organizacija IPAK MGB u ovom projektu ima ulogu mentora za kandidate koji će dobiti priliku raditi u Njemačkoj, te kao takva kandidate priprema za intervju te prati njihov rad i razvoj u periodu od 5 godina nakon potpisivanja ugovora sa budućim poslodavcima. Na ovaj način, kao nevladina organizacija, želimo pomoći kandidatima koji dobiju posao kroz ovaj projekat, da na lakši i jednostavniji način prođu kroz proces prilagođavanja novoj sredini i novom početku svoje karijere.

Posebno je bitno napomenuti, da naša uloga kao nevladine organizacije jeste pomaganje, a ne naplaćivanje naše pomoći te za kandidate koji se odluče učestvovati u ovom projektu naša pomoć je BESPLATNA !

Osnovni uslovi koje kandidati moraju zadovoljavati kako bi dobili priliku za intervju su sljedeći:

  1. završena srednja medicinska škola (opšti gerijatrijski smjer)
  2. završeno minimalno 6 mjeseci pripravničkog staža
  3. poznavanje njemačkog jezika

U slučaju da zainteresovani kandidati ne govore njemački jezik, u okviru projekta se organizuje edukativni kurs, gdje kandidate koji se odluče za pomenuti kurs pripremamo za polaganje certifikata B2 Goethe instituta u roku od 4 mjeseca.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati i putem naše facebook stranice, te broja telefona +387 35 29 90 27.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin