Petodnevni kamp filma i aktivizma: “Šta djeca znaju o zavičaju danas?”

13 dec
Rok prijave 23.12.2018

Magacin Kabare u partnerstvu sa PRONI Centrom za omladinski razvoj trenutno sprovodi projekat «Šta djeca znaju o zavičaju danas?» u okviru kojeg organiziramo petodnevni kamp filma i aktivizma za pomirenje početkom 2019. godine.

Ovom prilikom pozivamo zainteresirane osobe izmedju 18-24 godine iz Brčkog da se prijave za učešće u projektu, ostale opštine iz kojig učesnici dolaze:
Bihać, Mostar, Trebinje, Prijedor, Gornji Vakuf/Uskoplje.

Pozivamo posebno mlade ljude koji imaju iskustva ili su zainteresirani za rad sa video produkcijom i koristeći umjetnost i film kao alatku u radu na pomirenju i društvenim promjenama. Prednost će biti data kanditatima koji nisu prije učestvovali u projektima pomirenja SAD ambasade.

Uspješni aplikanti će učestvovati u kampu, gdje će pod mentorstvom i uz moderaciju eksperata iz polja filma, pomirenja i aktivizma, naučiti kako da iskoriste film i umjetnost općenito za potrebe aktivizma i rada na pomirenju na lokalnom nivou i sa mladim ljudima.

Uz interaktivne diskusije, i praktične vježbe, učesnici će formirati grupe koje će raditi zajedno do aprila 2019, na produkciji kratkometražnog filma o njihovom iskustvu u ovom projektu. U okviru projekta, oni će organizirati uzajamne posjete jednoj od drugih grupa, u svrhu upoznavanja njihove zajednice, narativa o prošlosti i stanju danas po pitanju pomirenja u zajednici. Ove posjete, intervjui, razgovori i iskustva će biti dio materijala koji će grupe koristiti da montiraju film do završetka projetka.

Filmovi će biti prikazani na premijeri koja će biti organizirana u glavnom gradu BiH i biti medijski propraćena.

Više o projektu ovdje

Rok za prijavu je do 23.12.2018.

Kako se prijaviti?

Popuniti aplikaciju – >APLIKACIJA<
Snimiti kratki video o tome zašto si ti baš osoba koja treba učestvovati u projektu
Video sa podacima (ime, prezime i grad) poslati na mail [email protected], putem WeTransfer.com ili na broj +387 66 935 016 (Viber)
Za dodatne informacije, možete se obratiti na email – [email protected]

(Visited 193 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments