Program stipendiranja za istraživačko novinarstvo “Khadija Ismayilova”

15 jan
Rok prijave 01.02.2016
Radio Slobodna Evropa u suradnji sa Projektom izvještavanja o organizovanom kriminalu i korupciji poziva zainteresovane novinare da se prijave za program stipendiranja “The Khadija Ismayilova – Investigative Journalism Fellowship”.
Stipendija se dodjeljuje u čast nagrađivanoj azerbejdžanskoj novinarki Khadiji Ismayilovoj, koja se trenutno nalazi u zatvoru na odsluženju kazne od sedam i po godina, zbog svog novinarskog angažmana.
Program stipendiranja pružit će podršku novinarskim projektima koji se bave istraživanjem moćnih elita i korupcije u zemljama u kojima Radio Slobodna Evropa djeluje. Riječ je o sljedećim zemljama: Afganistan, Armenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Iran, Kazahstan, Kosovo, Kirgistan, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Pakistan, Rusija, Srbija, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.
Kanididati trebaju moći predstaviti prethodna iskustva u oblasti istraživačkog novinarstva, imati sposobnost da iznesu jedan istraživački projekat, te ponuditi uvjerljiv prijedlog za istraživačko izvještavanje koje je interesantno za ciljnu publiku Radija Slobodna Evropa.
 Više informacija o uslovima apliciranja možete pronaći ovdje.
Media.ba
(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin