Program stipendija njemačke privrede za 2016. godinu

8 okt

Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu nudi program stipendija njemačke privrede za 2016. godinu. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti, kao što su: ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

“Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju o organizaciji, poslovnim procesima i funkcionisanju velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli na svoje buduće radno angažovanje i u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studije i stekli prvo radno iskustvo, imaju priliku da obave praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci”, rekao je Sanjin Prugić iz Predstavništva njemačke privrede u BiH za portal Stipendije.ba.

Kandidati moraju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 30 godina, te imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

Prugić istiće da se program stipendija njemačke privrede provodi deseti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera.

Za program se može aplicirati od 01.10. do 15. 11. 2015. godine.

Detaljnije informacije i online prijave pogledati na www.stipendienprogramm.org.

Prilog: mm burek

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin