Program razvoja mladih profesionalaca Think Tank Fonda

24 jun
Rok prijave 15.07.2016
 Vanjskopolitička inicijativa BH poziva diplomante koji su nadavno završili magistarske ili doktorske programe u poljima društvenih i humanističkih znanosti da se prijave na Think Tank Fond (Fondacije otvoreno društvo) program razvoja mladih profesionalaca. Kroz ovaj program, u trajanju do šest mjeseci, želimo podržati sve mlade stručnjake koji posjeduju snažnu motivaciju i na taj način neposredno doprinijeti polju istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima.

Poziv je otvoren do 15.07.2016.

Broj pozicija: jedan

O programu

Ovom inicijativom, Think Tank Fond Fondacije otvoreno društvo želi godišnje podržati diplomante koji su nedavno završili studije na visoko rangiranim univerzitetima u OECD zemljama, a koji žele da se vrate u svoje matične zemlje i zaposle se u think tankovima zainteresiranim za dovođenje mladih kadrova u svoje timove. Think Tank Fond program razvoja mladih profesionalaca namjerava privući diplomante koji su nedavno završili magistarske i doktorske programe u poljima društvenih i humanističkih znanosti da odaberu think tankove u Centralnoj i Istočnoj Europi, Jugoistočnoj Europi, i iz bivšeg Sovjetskog Saveza, dajući im priliku da iz prve ruke steknu profesionalno iskustvo u policy istraživanju i zagovaranju u priznatim think tankovima u regiji.

Program je osmišljen na način da i mladi profesionalci povratnici i organizacije domaćini imaju od njega značajne koristi. Program omogućava think tankovima koji u njemu učestvuju da zaposle mlade istraživače iz regiona koji su nedavno diplomirali na univerzitetima zemalja OECD-a, uključujući i Central European University u Mađarskoj. Ovisno o istraživačkoj temi, individualni programi u organizacijama domaćinima će trajati do šest mjeseci.

Uslovi prijave

Kandidati moraju ispunjavati SVA četiri navedena uslova:

-da ste završili doktorski, LLM ili MA studij društvenih nauka ili humanističkih nauka u protekle dvije godine na jednom od univerziteta OECD zemalja;

-da ste građanin BiH ili osoba sa stalnim prebivalištem u BiH;

-da imate između 23 i 35 godina u trenutku apliciranja; i

-da posjedujete odlično znanje engleskog jezika i službenih jezika Bosne i Hercegovine

Proces odabira

Svi kandidati mogu aplicirati putem e-maila, ne kasnije od 15. 07. 2016., na e-mail adresu [email protected]. Nakon izvršene predselekcije, odabrani kandidati će biti pozvani na intervju.

Potrebno je priložiti dole navedene dokumente:

1.CV

2.Motivaciono pismo (na engleskom jeziku, do jedne stranice teksta)

3.Primjer naučno-istraživačkog rada

Nakon što primite pismo podrške od Vanjskopolitičke inicijative BH, aplicirate direktno na Program razvoja mladih profesionalaca Think Tanka.

Dodatni dokumenti

Program razvoja mladih profesionalaca

Finansijski obrazac

(Visited 302 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin