Program doktorskih stipendija u Belgiji

26 dec
Rok prijave 20.01.2019

LUCA School of Arts u sklopu Katholieke Universiteit u Leuvenu u Belgiji raspisuje program doktorskih stipendija u oblasti umjetnosti.

OBLAST
Vizuelne umjetnosti

OPIS
Kandidati iz svih krajeva svijeta se pozivaju da apliciraju za jednogodišnju stipendiju uz mogućnost produženja u zavisnosti od učinka na prvoj godini doktorskih studija na navedenom univerzitetu. Program doktorskih studija traje četiri godine i obezbjeđuje unapređenje kandidata na profesionalnom i ličnom planu. Studije počinju prvog oktobra 2019. godine. Kandidat mora biti spreman da pruža pomoć svom mentoru tokom održavanja predavanja ili mora biti spreman da pruža administrativnu podršku.

USLOVI
Kandidat mora posjedovati master diplomu u oblasti vizuelnih umjetnosti
Kandidat mora biti timski igrač i mora imati aktivnu ulogu u istraživačkom radu
Kandidat mora biti spreman da iznese teret istraživačkog rada tokom četiri godine trajanja studija
Kandidat mora biti ambiciozan i ozbiljan u namjeri da postane istraživač

NAČIN PRIJAVE
Kandidati koji su zainteresovani moraju priložiti: motivaciono pismo, dvije strane nacrta budućeg istraživačkog doktorskog projekta, sveobuhvatni CV koji obuhvata nazive kandidatovih publikacija i umjetničkih prezentacija i kopiju diplome sa prethodnog nivoa studija.

Nakon pregledanja dokumentacije početkom februara probrani kandidati će biti pozvani na razgovor u Brisel ili će biti intervjuisani putem skajpa. Kandidat je dužan popuniti aplikacioni formular koji se nalazi na sljedećem linku: Prijavni formular Ukoliko kandidati imaju dodatna pitanja za proces prijavljivanja mogu ih postaviti na sljedeću mejl adresu: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU: 20. januar 2019. godine

Više detalja možete pronaći na linku.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa