Produžen rok za prijavu za učešće u AFS programima razmjene srednjoškolaca

17 feb
Rok prijave 22.02.2016
Želiš pohađati školu u stranoj zemlji, živjeti u domaćin porodici, naučiti novi jezik, otkriti novu kulturu? Želiš se osamostaliti i doživjeti iskustvo promjene? Proširi svoje vidike i prijavi se za učešće u AFS programima interkulturalnog učenja kroz razmjenu srednjoškolaca. Rok za prijavu je dodatno produžen do 22.02.2016. za sve programe i zemlje osim za Njemačku, Austriju i Dansku.

UG Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini obavještava učenike srednjih škola u BiH i njihove roditelje da je zbog velikog broja upita i molbi odlučeno da se rok za slanje prijava za učešće u AFS programima interkulturalnog učenja u školskoj 2016/17. godini dodatno produži do ponedjeljka, 22.02.2016. godine. Poziv se produžava za sve zemlje i programe osim za jednogodišnje i tromjesečne programe u Njemačkoj, Austriji i Danskoj. Pročitajte poziv za prijavu >>
Obrazloženje: Na email i telefonskim putem ured AFS-a u BiH je u proteklih nekoliko dana dobio veliki broj upita o mogućnosti naknadnog slanja aplikacija nakon isteka zvaničnog roka za slanje koji je bio 12. februar. Ured je obaviješten da mnogi učenici zbog proceduralnih i logističkih razloga nisu bili u mogućnosti kompletirati svoje aplikacije na vrijeme.

Kako bi bili ispoštovani svi rokovi koji su utvrđeni od strane naših partnera, kao i rokovi utvrđeni zvaničnim kalendarom Udruženja, svi učenici koju budu slali prijavu u ovom posebnom dodatnom roku moraju uz pisanu prijavu sa potrebnom dokumentacijom koja se šalje poštom (ili predaje lično) poslati i skeniran AFS prijavni formular elektronskim putem na email [email protected], a najkasnije do 22.02.2016. godine do 14h. Prijave bez poslanog prijavnog formulara elektoronskim putem i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje, osim ako poštanski pečat na koverti ne ukazuje da je prijava poslana na vrijeme.

O uslovima za prijavu, potrebnim dokumentima, dostupnim destinacijama, programima i stipendijama, kao i o svim drugim bitnim informacijama se možete informisati detaljnije na našoj stranici. Razmjena srednjoškolaca >>

Svi kandidati koji budu zadovoljili uslove za prijavu o mjestu i vremenu održavanja polufinalnih izbornih radionica bit će obavješteni u toku naredne sedmice.

Pišite nam na [email protected], na Facebooku ili na našoj web stranici, posjetite nas u našem uredu u Sarajevu ili nas pozovite na 033/974-606 radnim danima od 12 do 14h za više informacija o programima.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin