Produžen rok za prijavu start-up firmi za besplatan Program mentoringa

8 okt
Rok prijave 17.10.2016

U okviru projekta Program mentoringa za start-up firme 2016 – 2017. koji implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA uz Razvojnu podršku Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE DF), produžen je rok za prijavu start-up firmi, početnika u biznisu za besplatan Program mentoringa s ciljem pružanja podrške njihovom razvoju po metodologiji koja je razvijena u saradnji s Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju – JICA-om.

Prijave za Program mentoringa se mogu dostaviti do 17. oktobra ove godine.

Program mentoringa predstavlja novi oblik podrške malim i srednjim preduzećima koji je u proteklom periodu Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA uspostavila na bazi iskustava i podrške Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA.

Mentoring usluga predstavlja zajednički rad mentora i poduzetnika u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rješenja za buduće poslovanje. Mentori imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih preduzeća, praktično i teorijski su osposobljeni za pružanje mentorskih usluga, te kao vodič i pomoćnik klijentu pomažu u pronalaženju rješenja za poboljšanje poslovanja i pronalaženju najoptimalnijeg rješenja problema.

Besplatan program mentoringa podrazumijeva 50 sati mentoring procesa u periodu od šest mjeseci koji se na ravnomjeran i na optimalan način raspoređuju, a na osnovu utvrđene dijagnoze i stanja potreba start-up firmi kao korisnika mentoring usluga.

Izabrane start-up firme će imati mogućnost pristupa i korištenja poslovnog akceleratora SERDA-e za održavanje poslovnih sastanaka, edukacija, sastanaka sa mentorima, te u skladu sa njihovim potrebama definisanim tokom mentoring procesa, saopšteno je iz SERDA-e.

Poslovnisvijet.ba

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin