PRO-Budućnost: Mala škola izgradnje mira

27 sep
Rok prijave 10.10.2016

„Mala škola izgradnje mira“ je obrazovna online platforma, koja pruža mogućnost svim zainteresiranim građanima i građankama da steknu znanja o društvenim procesima u postkonfliktnim društvima, kakvo je i Bosna i Hercegovina. Škola traje šest sedmica i sadrži šest tematskih cjelina koje govore o izgradnji mira iz različitih teorijskih i praktičnih perspektiva.

Mala škola izgradnje mira će polaznicima omogućiti da slušaju predavanja profesora i profesorica koji će kao iskusni graditelji i graditeljke mira, kroz šest tematskih cjelina u ukupnom trajanju od šest sedmica govoriti o izgradnji mira iz različitih teorijskih i praktičnih perspektiva. Svaka tematska cjelina čini jedan predmet koji će trajati sedam dana. Na kraju perioda od šest sedmica/tjedana, učesnici i učesnice će imati rok od 14 dana da predaju završni esej na odabrane teme, nakon čega će im se dostaviti certifikat o završenoj on-line “Maloj školi izgradnje mira”. Najbolji eseji će biti i nagrađeni.

Dragi mirovnjakinje i mirovnjaci, novi ciklus počinje 10.oktobra/listopada 2016. godine. Registracija novih polaznika je u toku, zauzmite svoje mjesto.

Link za prijavu: http://sspb.ba/

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin