Prilika za umjetnike iz BiH – Prijavite se na “Artists@Work”

19 okt
Rok prijave 18.11.2017

Artists@Work naziv je Međunarodnog partnerskog projekta koji realiziraju organizacije “Fondazione Unipolis” iz Italije kao vodeći partner i “Cinemovel Foundation” (Italija, partner),“Libera Associazioni, nomi e numeri contro le mafie” (Italija, partner), “Les Ateliers Varan” (Francuska, partner) i Udruženje “Tuzlanska Amica” iz Bosne i Hercegovine kao partner.

Artists@Work okuplja 120 umjetnika iz Italije, Francuske i Bosne i Hercegovine, koji će stvarati originalna umjetnička djela na temu socijalne pravde, borbe protiv zelenaštva, organizovanog kriminala i korupcije i sve to pod mentorstvom profesionalaca iz kreativne industrije iz tri različite zemlje.

Projekat pod nazivom “Artists@Work – Creativity for Justice and Fairness in Europe” podržan je od strane Evropske Unije kroz program “Kreativna Evropa”.

U Bosni i Hercegovini će u projekat biti uključeno 20 mladih umjetnika koji se bave fotografijom i 20 mladih umjetnika koji se bave stripom, koji su zainteresovani za prepričavanje svijeta koji nas okružuje posvećujući pažnju socijalnoj pravdi kroz fotografiju i strip. Umjetnici će imati priliku za širenje vlasitih profesionalnih horizonata kroz nova iskustva, znanja, jezike i cross-media tehnike komunikacije te razmjenu iskustva i vještina u okviru internacionalnog i multidisciplinarnog konteksta.

Konkurs je otvoren od 9. oktobra do 18. novembra 2017. Prva od ukupno tri radionice će početi 29. januara naredne godine.

Polaznici će imati priliku da usvoje nova znanja i tehnike pod mentorstvom priznatih profesionalca iz oblasti karikature i fotografije, a njihova djela, koja će biti autorski žaštićena i licencirana, će dobiti priliku za promociju na festivalima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu.

Mentori odnosno treneri na projektu za program fotografije su Munever Salihović, profesionalni fotograf i dizajner iz Tuzle i Stéphane Charpentier, profesionalni fotograf iz Francuske. Dejan Slavujica magistar grafičkog dizajna, ilustrator i asistent na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti će zajedno sa kolegom Pietrom Scarnerom, ilustratorom i novinarom iz Italije, voditi radionice karikature.

Javni poziv sa prijavnicom za učešće možete naći ovdje.

Više informacija: ArtistsATWork – javni poziv i prijavnica

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments