Prilika za učenje i zabavu: “RevolutiON 2017” stiže u Banjaluku

28 jul

Omladinska organizacija AIESEC u Banjaluci realizuje projekat “RevolutiON 2017” u periodu od 31.7. do 11.9. 2017. godine. Početkom avgusta u Banjaluku stiže 6 praktikanata, stranih studenata, iz Belgije, Njemačke, Kine, Azerbejdžana i Turske.

Cilj projekta je omogućiti djeci i mladima da provedu slobodno vrijeme tokom ljeta na kvalitetan i kreativan način i približiti im različite kulture.

Strani studenti će organizovati i voditi razne radionice, te na što zabavniji i kreativniji način banjalučkim mališanima približiće svoje kulture i običaje. Tako će mališani imati priliku da prisustvuju radionicama na otvorenom u okviru manifestacije “Kreativni avgust”, koju organizuje UG “Zdravo Da Ste”.

Pored ovih aktivnosti, praktikanti AIESEC-a u Banjaluci volontiraće i u Dnevnom centru UG “Nova generacija”. Ovim aktivnostima AIESEC u Banjaluci želi razviti i saradnju sa lokalnim udruženjima. Još nešto što će kroz projekat “RevolutiON 2017” realizovati, a možda je i najzanimljiviji dio projekta za građane, je sajam kultura – Global Village, koji će biti realizovan u saradnji sa KUD-om 14. februar i Komitetom za međunarodnu razmjenu studenata medicine RS – SaMSIC.

Praktikanti AIESEC-a u Banjaluci i organizacije SaMSIC prikazaće svoju kulturu i običaje na ovom sajmu, predstavljajući svoju hranu i pića, tradicionalnu nošnju, zastave i slično. Projekat je podržala Gradska Uprava grada Banjaluka, Turistička organizacija grada Banjaluka, a naročit doprinos realizacij projekta dali su Univerzitet u Banjaluci i Studentski centar “Nikola Tesla”, obezbjedivši smještaj za strane studente.

Ukoliko i vi želite provesti ljeto na koristan način, prijavite se i pronađite priliku za sebe na AIESEC portalu praksi: https://opportunities.aiesec.org

Projekat “RevolutiON” je 2015. godine prvi put pokrenut na državnom nivou i realizovan je u AIESEC Lokalnim kancelarijama u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu. Na prvom “RevolutiON” projektu 11 stranih studentica iz raznih dijelova svijeta svoju praksu obavljale su radom na promocij kulturnog duha Muzeja Savremene Umjetnosti Republike Srpske, Banjalučkog studentskog pozorišta i kulturnog centra Banski Dvor. Godine 2016. održan je drugi “RevolutiON” projekat koji je bio proširen i na gradove oko Banjaluke.

Ukupno 23 strana studenata iz 14 različitih zemalja, radilo je u kulturnim i javnim institucijama. Oni su uspjeli približiti svoje kulture mladima i doprinijeti radu institucija kroz osmišljavanje i implementaciju novih marketinških strategija.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments