Prilika za studente – Projekat ‘CORIUSS Vojvodina’

7 mar
Rok prijave 10.03.2016

„CORIUSS Vojvodina“ je prva simulacija Komiteta regiona EU (CoR) na svijetu i prva institucionalna studentska simulacija u Novom Sadu. Ova trodnevna konferencija, koja će se održati između 1. i 3. aprila, okupiće oko 80 istaknutih studenata iz Srbije i regiona koji će imati priliku da na direktan i interaktivan način saznaju kako funkcioniše CoR, ali i značaj regionalizma i regionalne saradnje.

vojvodina

Svaki učesnik će predstavljati po jedan region iz jedne zemlje, prema proporcijama koje su zastupljene u samom CoR-u. Prvi dan konferencije, učesnicima bi bili predstavljeni mentori – predstavnici lokalnih vlasti iz Vojvodine i regiona, ali i predstavnici akademske zajednice koji bi im pomogli u pripremi za samu simulaciju koja će se održati drugi i treći dan. Ovim bi se stvorila dodatna vrednost povezivanja mladih stručnjaka sa lokalnim predstavnicima i time se otvorila mogućnost za mnoge vidove buduće saradnje.

Teme koje će biti obrađene na konferenciji su : Međuregionalna ekonomska saradnja kao rješenje problema nezaposlenosti mladih i Značaj društvene kohezije u multikulturalnim, višenacionalnim i višejezičnim regionima.

Projekat su podržali Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine i Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, a predavanja i simulacije će biti održane u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine uz simultane prevode na jezike nacionalnih manjina i engleski jezik.

Svi zainteresovani studenti iz Srbije i regiona moći će da se prijave za ovaj projekat od 1. do 10. marta putem zvaničnog sajta: http://coriuss.eu/Vojvodina/ ili zvanične Facebook stranice: https://www.facebook.com/CoriussVojvodina.

Udruženje BEUM je organizacija koja okuplja preko 1500 mladih lidera iz preko 60 zemalja. Organizator je projekta Beogradski model Evropske unije koji predstavlja najveću simulaciju organa EU na svetu.

(Visited 210 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments