Prilika za studente njemačkog jezika – postani stipendist Vokabule

22 nov
Rok prijave 20.12.2018

Kao najprepoznatljivija škola njemačkog jezika u Mostaru, ponosni su što stipendiranjem studenata sudjeluju i u razvoju mladih ljudi i pomažu im da postignu više.

Kažu da su od samog početka svjesni ulaganja u mlade ljude i da izrazito cijene i nagrađuju znanje i dodatni angažman, a ove akademske godine idu korak dalje i pružaju još jednu priliku studentima i to kroz projekt  Postigni više!, odnosno bespovratna sredstva za izvrsne studente.

Osim što će pružiti financijsku potporu studentima, cilj  je surađivati s mladim studentima već tijekom njihovog studija, ponuditi im mogućnosti dodatnog učenja, pratiti ih te im pomoći da budu što uspješniji nakon što završe fakultet. O stipendistima se brinu vrhunski mentori, za njih organizuju predavanja, uključuju ih u projekte, pa i međunarodne, slušaju njihove ideje i prijedloge dajući im perspektivu rada u svojoj struci.

Šta vam VOKABULA poručuje? 

“Uvijek odaberi da budeš Batman. Ako ne znaš tko smo, najvjerojatnije ćeš imati kod koga da se raspitaš o nama. Sve što ćemo reći je: “A ćuj, nema nas stotinu ovakvih.” Nama u Vokabuli ne smeta ako si drukčiji i vjerujemo da je u raznolikosti najveća moć u ljudima. Ima nas svakakvih oblika i dimenzija i mi ih sve prihvaćamo. U Vokabuli možeš istinski biti svoj. Ako možeš birati uvijek odaberi da budeš svoj… Osim ako možeš odabrati da budeš Batman… Onda uvijek odaberi da budeš Batman.”

Ko se može prijaviti?

Za stipendiju se mogu prijaviti redovni studenti diplomskog studija njemačkog jezika koji nisu obnavljali godinu/semestar** s prosječnom ocjenom preddiplomskog i diplomskog studija od 3.5 ili višom od 3.5, ukoliko je riječ o Sveučilištu, odnosno 8.0 ili višom od 8.0, ukoliko je riječ o Univerzitetu.

**Osim ukoliko imaš opravdan razlog (bolest, financijski razlog i sl. – potrebno potkrijepiti dokumentacijom)

Visina mjesečne stipendije iznosi 100KM u trajanju od 9 mjeseci od trenutka potpisivanja ugovora o stipendiranju, s mogućnošću produljenja.

Za prijavu  treba vam sljedeće:

  • Životopis/CV
  • Potvrdu o redovnom studiju
  • Za studente 5. godine diplomskog studija: dokaz o ostvarenom uspjehu u prethodnoj studijskoj godini i dokaz o ostvarenom uspjehu na preddiplomskom studiju
  • Za studente 4. godine: dokaz o ostvarenom uspjehu na preddiplomskom studiju

Sve to pošaljite na [email protected] i zatim redovno proveravajte email s kojeg šaljete prijavu.

Rok za apliciranje je do 20.12.2018. godine.

Studenti koji udovoljavaju kriterijima, biće pozvani na testiranje, intervju, nakon čega će tročlana komisija ocijeniti svakog kandidata. Oni koji postignu najbolje rezultate, očekuje potpisivanje ugovora o stipendiranju.

Postigni i ti više!

“Jako malo studenata u stvari zna odakle bi htjelo početi nakon završenog fakulteta. Očekivanja postoje, ali u vidu neke lijepe kancelarije, iznosa u EUR i dress koda, ali ne konkretnog posla. Ta priča se obično završi u poslu neke druge struke ili čekanja na birou. Mi vjerujemo da ne mora završiti tako. Želiš postići više u svojoj struci i osigurati sebi perspektivniju budućnost? Prijavi se i postani prva generacija stipendista i usudi se postići više! Možemo uraditi mnogo više, a to možemo postići jedino zajedničkim snagama! Vokabula je uz mlade i studente, a uz koga ste Vi?”  – Vokalbula

(Visited 130 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments