Prilika za studente: Excellence Academy Bosnia and Herzegovina

29 mar
Rok prijave 20.04.2016

Excellence Academy Bosnia and Herzegovina, kao prilika za studente da ispolje talente koje imaju i svoj puni potencijal, bit će održana u periodu od 6. do 8. maja ove godine u Sarajevu.

Pomoći studentima da rade ono što znaju raditi najbolje, da rade ono što vole i da rade ono čime mogu osigurati egzistencijalne potrebe te primjerom doprinijeti napretku društvene zajednice, Akademija navodi kao svoj primarni cilj.

Međunarodni olimpijski projekat prepoznao je Akademiju kao vrijedan međunarodni projekat u sklopu svog novog događaja Youth Olympic Games (YOG) koji je usredotočen na edukaciju mladih kroz vrijednosti sporta.

Akademija je dizajnirana prema potrebama mladih u Bosni i Hercegovini. Okuplja najbolje i najmotivisanije studente iz svih gradova Bosne i Hercegovine koji kroz intenzivnu edukaciju sa najboljim predavačima dobijaju nove životne sposobnosti,  uz pomoć kojih kasnije mogu iskoristiti svoje talente kroz individualne i organizovane aktivnosti Akademije te tako poticati svoju društvenu sredinu na promjene.

Tri osnovne teme rada Akademije su nadilaženje etničkih podjela kroz sport i edukaciju,svijest o problemu ovisnosti i biti promjena u društvu kroz izražavanje talenata i sposobnosti. U skladu sa navedenim temama, sklopljena su i tri programa Akademije sa različitim aktivnostima.

Konkretno, aktivnosti Akademije, čija je parola „Nadahnuti, motivisati i uraditi“, podrazumijevaju učenje i razgovor sa vrhunskim predavačima i uspješnim pojedincima; učenje o pojmu pluralnog društva BiH kao svjetske paradigme pluralnosti; saznanja o uticaju sporta na društvo i razvoj identiteta; edukovanje alatima ‘life and skills developmenta’ za usmjeravanje i korištenje ličnih talenata, iskustvo govora pred publikom i kamerama; team building aktivnosti; okrugli sto o potrebnim budućim koracima, te činjenje prvih koraka, za širenje pozitivnih promjena kod mladih u BiH; poslovno okruženje sa utvrđenim kodeksom ponašanja; predavanja na historijski znamenitim mjestima i vodećim državnim, regionalnim obrazovnim ustanovama; hotelski smještaj, hranu, troškove puta; te certifikat Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Prijave za učešće na Akademiji otvorene su za studente druge i treće godine fakulteta iz BiH sa minimalnim prosjekom ocjena od 8,5.

Ukupno će biti primljeno 15 studenata iz cijele BiH, s tim što mogu biti primljena maksimalno dva studenta iz jednog grada.

Kandidati moraju poslati popunjen prijavni obrazac sa motivacionim pismom, ovjerenu potvrdu o prosjeku ocjena sa fakulteta, potvrdu o mjestu prebivališta, te, neobavezno, CV do maksimalnodvije stranice dužine. Navedeno je potrebno poslati na internet adresu [email protected]. do 20. aprila.

Prijavni obrazac, kao i druge opširnije informacije, mogu se pronaći na službenoj internet stranici Akademije http://www.excellenceacademy.ba.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin