Prilika za obavljanje pripravničkog staža u Parlamentarnoj skupštini BiH

24 dec
Rok prijave 29.12.2017

Fondacija Konrad Adenauer u saradnji sa PS BiH raspisuje konkurs za dodjelu tri stipendije za obavljanje pripravničkog staža u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Pravo na stipendiju imaju državljani BiH, koji nisu u radnom odnosu i imaju visoku stručnu spremu VII/1 odnosno završen prvi ciklus po bolonjskom sistemu sa 180/240 ECTS.

Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 300 KM mjesečno na period od 12 mjeseci, počevši od 01.02.2018, kao i prateći program za stipendiste.

Način vršenja i sadržaj pripravničkog staža definiše Sekretarijat PS BiH, a po okončanom pripravničkom stažu, PS BiH stipendisti izdaje potvrdu koja služi kao dokaz radnog iskustva i kvalifikuje stipendistu za polaganje stručnog tj. javnog ispita.

Formulari za prijavu dostupni su u uredu, na web-stranici Fondacije, na Facebook-stranici Fondacije i upitom na [email protected].

Detaljnije pogledati Konkurs Fondacije Konrad Adenauer i PS BiH,  a aplikacije sa kompletnom dokumentacijom možete dostaviti na adresu:
Fondacija Konrad Adenauer
Sagrdžije 41
71000 Sarajevo

Rok za dostavljanje prijava je 29. decembar 2017. godine.

(Visited 536 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin