Prilika za mlade: Natječaj za nagradu „Edo Budiša“

23 feb
Rok prijave 02.03.2019

Godišnja književna nagrada Istarske županije – Regione Istriana Edo Budiša dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Eda Budišu (1958-1984), čije je djelo unatoč preranoj smrti ostavilo snažno i prepoznatljivo nasljeđe u istarskoj i hrvatskoj književnosti, pogotovo u kratkim pripovjedačkim formama.

Nagrada Edo Budiša dodjeljuje se jednom godišnje autoru/ici do 35 godina starosti kojemu/kojoj je u 2018. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora).

Za nagradu Edo Budiša mogu konkurirati i autori/ice do 35 godina starosti iz zemalja srednje i jugoistočne Europe ako im je zbirka priča prevedena na neki od prethodno navedneih jezika.

Nagrada Edo Budiša sastoji se od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce – Hiži od besid (u daljnjem tekstu: Kuća) i jednokratne novčane nagrade od 1.000,00 eura, protuvrijednost u kunama po srednjem tečaju HNB-a za devize, na dan sklapanja ugovora između Gradske knjižnice Pazin i nagrađenog/e kandidata odnosno kandidatkinje.

Dobitnik/ica nagrade Edo Budiša boravak u Kući mora realizirati u jednokratnom terminu u roku od godine dana od dodjeljivanja nagrade, u dogovoru s domaćinima nastupiti na barem jednoj književnoj večeri tijekom boravka u Kući te ostaviti jedan svoj kraći prozni tekst za potrebe Kuće.

Prijedlozi za nagradu Edo Budiša podnose se pisanim obrazloženjem uz koje treba poslati pet primjeraka zbirke priča predloženog autora/ice na adresu Knjižnice, te u pdf-u na e-mail [email protected]. Poštanska adresa je:

Gradska knjižnica Pazin
(za nagradu „Edo Budiša“)
Šetalište Pazinske gimnazije 1a
52000 Pazin
Hrvatska

  • Rok za slanje prijedloga za nagradu Edo Budiša je 2. mart 2019. godine.
  • Prijedloge mogu podnositi autori/ice te nakladnici/ice ili urednici/ice, ali uz potvrđeni pristanak autora/ice da će u slučaju dodjele Nagradu prihvatiti i boraviti u Kući.
  • Pristigle prijedloge vrednuje Komisija za dodjelu nagrade Edo Budiša.
  • Dobitnik/ica nagrade Edo Budiša bit će javno proglašen/a u sklopu programa rada Kuće za pisce – Hiže od besid tijekom juna 2019. godine.
(Visited 121 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments