Prilika za mlade: EU nudi stažiranje, svi troškovi plaćeni

9 jan

Mladima koji žele da se upoznaju sa radom evropskih institucija svake se godine putem javnih konkursa nudi se mogućnost stažiranja u telima Evropske unije. Plaćen put i troškovi boravka od 1.120 evra.

Evropska unija redovno poziva mlade diplomce koji su zainteresovani za sticanje iskustva rada u njenim institucijama, a kandidati se mogu javiti na otvorene konkurse Evropske komisije, Evropskog parlamenta i Saveta EU koji nude stažiranje u 2016. godini.

Prijave za stažiranje u Evropskoj komisiji trenutno su u toku i traju do 29. januara, a sledeći krug će se održati od 1. oktobra do 28. februara 2017. godine.

Stažiranja traju pet meseci, troškovi boravka pokriveni su mesečnim iznosom od 1.120 evra, a pokriveni su i putni troškovi. Komisija svake godine nudi stažiranje 1.300 mladih.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi ljudi sa fakultetskom diplomom iz celog sveta, a ako ste zainteresovani, proverite datume koji vam odgovaraju i pošaljite svoju prijavu.

Evropski parlament svake godine nudi mogućnost stažiranja 600 mladih u Briselu, u periodu od pet meseci. Sljedeći krug stažiranja započeće 1. oktobra 2016. i trajati do 28. februara 2017., a prijave će trajati od 15. marta do 15. maja ove godine.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

KutakNet

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin