Prilika za medijske profesionalce: Radionice u Sarajevu i Banjaluci

12 jan
Rok prijave 15.01.2018

Fondacija lokalne demokratije (FLD) i Udruženje BH novinari (BHN) pozivaju medijske kuće i medijske profesionalce da prate i sudjeluju u jednodnevnim interaktivnim radionicama o temi „Medijska odgovornost: aktivizam i sigurnost braniteljica ljudskih prava“.

Dva treninga održaće se u Sarajevu (utorak, 16. januara 2018. u hotelu Bosnia) i Banjaluci (utorak, 30. januara 2018. u hotelu Bosnasa početkom u 10:00 sati. Radionice se održavaju u okviru projekta “Ostati sigurne – Mreža sigurnosti za braniteljice ljudskih prava i  aktivistice  protiv rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini”, koji realizira Fondacija lokalne demokratije (FLD) uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

Cilj radionica je unapređenje znanja novinara i medijskih profesionalaca u oblasti izvještavanja o aktivizmu braniteljica ljudskih prava (BLjP) i doprinosu medijskog izvještavanja sigurnosti BLjP. Ova interaktivna radionica bi, također, trebala pomoći medijskim stručnjacima da učinkovitije sarađuju sa zajednicom BLjP i dobiju informacije o njihovim aktivnostima, kao i prijetnjama i rizicima sa kojima se suočavaju u svom radu. Jedan od očekivanih rezultata je kreiranje i distribucija preporuka za medijsko izvještavanje o aktivnostima BLjP. Treninge će moderirati  aktivistice, predstavnice pravosudnih institucija i sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Izjave za medije predviđene su na obje radionice u 11.30h.

Prijavite se za učešće do ponedjeljka 15. januara 2017. za radionicu u Sarajevu i do 29. januara za radionicu u Banja Luci putem email adrese: [email protected] ili telefonom 033 223 818.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin