Prilika za djevojke iz BiH: Saudi Arabian Airlines traži nove članove posade

19 jan
Rok prijave 01.02.2018

Saudi Arabian Airlines, aviokompanija koja postoji od 1945. godine, po treći put otvara mogućnost za kandidate iz Bosne i Hercegovine da postanu dio njihove posade.

Ova kompanija svojim budućim uposlenicama, navodi se u saopćenju, nudi tax free platu i beneficije, medicinsko osiguranje, slobodne dane svakog mjeseca, uz jedan mjesec plaćenog odmora u toku godine te karte koje osoblje ove kompanije može uživati.

Kako izgleda proces od prijave do zaposlenja

Saudi Arabian Airlines ima drugačiji i individualan pristup svakom kandidatu. Komisija za odabir, sa čelnim ljudima kompanije i iskusnim HR timom, svakom od kandidata posvećuje do 20 minuta i kroz set brižno odabranih pitanja nastoji upoznati svakog aplikanta te tako odabire buduće stjuardese koje će sa ovom kompanijom letjeti na preko 80 destinacija širom svijeta.

Zainteresirani kandidati se mogu prijaviti na email [email protected] do 1. februara 2018. godine. Da bi ste bili pozvani na intervju, postoji nekoliko obaveznih preduslova.

  • Prvo, nadležna agencija provjerava vašu aplikaciju i obavlja preliminarni intervju. Bivše stjuardese sa iskustvom također mogu aplicirati.
  • Znanje engleskog jezika i aktivna komunikacija na istom su obavezan preduslov, kako za samu aplikaciju tako i uspješan budući trening koji predhodi diplomiranju na „Aviation Academy Jeddah – Kingdom of Saudi Arabia“ i dobijanju IATA certifikata koji potvrđuje znanje i spremnost svakog pojedinca za preuzimanje pozicije na letovima širom svijeta.
  • Trebate biti u mogućnosti dosegnuti najmanje 212 centimetara dok stojite na vrhovima prstiju. Ljubazan pristup i pozitivan stav prema poslu su jako bitni. Adaptacija na nove ljude, kulture i običaje će biti neminovnost kada jednom postanete cabin crew ovako velike i globalno prisutne avio kompanije koja je članica Sky Teama.

Nakon intervjua…

  • Za sve kandidatkinje koje budu imale uspjeha na intervjuu, slijedi proces sistematskog pregleda u odabranoj poliklinici, kao i dobijanje radne vize za Saudijsku Arabiju. Čitav proces je maksimalno olakšan za svakog kandidata jer nadležna agencija obavlja logistiku sve do finaliziranja i organizacije putovanja na trening i budući posao.
  • Odabrane buduće stjuardese će proći obuku i biti IATA certificirane za posao koji će obavljati. Treninzi su maksimalnog kvaliteta, gdje se svaki polaznik nastoji teoretski i praktično osposobiti i kvalificirati za letenje u avionima flote Saudi Arabian Airlines-a.

Posao stjuardese u Kraljevini Saudijskoj Arabiji

Karijera u avijaciji ima veliki broj svojih prednosti i beneficija, ali svakako treba znati da je posao koji podrazumjeva letenje i komunikaciju sa stotinama ljudi samo na dnevnoj bazi, izuzetno zahtjevan.

Raspored letenja vam biva dodijeljen mjesec dana unaprijed. Već tada znate kada i koliko imate slobodnih dana (jer Saudi Arabian Airlines omogućava svojim uposlenicima do sedam slobodnih dana u kontinuitetu svakog mjeseca, ali tu su i pojedinačni slobodni dani između letova), gdje letite tog mjeseca, koliko će vam biti broj sati leta kao i sve druge informacije kako bi svoje vrijeme mogli unapijred planirati.

Saudi Arabian Airlines u paketu koji nudi svojim uposlenicima osigurava i garantira puno zdravstveno osiguranje za sve preglede, zahvate i lijekove. Zatim, tu je smještaj u compoundu koji pripada kompaniji (naselja kreirana samo za uposlenike) sa ostalim djevojkama, gdje postoje bazeni, teretane, teniski i teren za odbojku, mini market.

Ovo je kompanija koja se može pohvaliti uposlenicima koji dolaze iz više od 50 različitih država svijeta.
Tačnost je bitna na ovom poslu i jedan od zahtjeva kompanije. Bitno je uvijek biti uredan, pratiti pravila groominga i pridržavati se pravila lijepog ponašanja, kako u uniformi tako i van nje.

„Layover“ je termin koji se koristi kada imate let i ostajete neko vrijeme u tom gradu, boraveći u predivnim i luksuznim hotelima sa kojima ova kompanija ima ugovor. Vaša prava, kao radnika i osobe koja boravi u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, su maksimalno zaštićena u svakom trenutku. Po dolasku u ovu zemlju, dobijate boravišnu legitimaciju tzv. iquamau, koju morate imati sa sobom u svakom trenutku, zajedno sa svojim pasošem.

Ovo je država čiji se zakoni moraju poštovati ali koja nije napravila represiju na strane državljane i u kojoj nesmetano možete imati socijalni život, posjećivati plaže i rezorte (koji su zatvorenog tipa i gdje stranci nesmetano ulaze), ići u spa, na večere, kafu i druženja. Možete pohađati kurseve, edukacije i jednom riječju uživati u dobro organiziranom slobodnom vremenu koje vam ostaje nakon uspješno obavljenih letova.

Uposlenicima ove avio kompanije je garantirano pet besplatnih povratnih karata za bilo koju destinaciju na koju leti SAUDIA, ali i neograničen broj karata, takozvanih „z – fair“ sa drugim avio kompanijama iz cijelog svijeta, gdje plaćate aerodromske takse i vrlo mali procenat same karte.

Ukoliko smatrate da je ovakva karijera baš za vas, ukoliko želite posjetiti najrazličitije zemlje i gradove, upoznati mnoge kulture, a otvoreni ste, komunikativni i odgovorni, prijavite se za intervju u Sarajevu na email: [email protected].

(Visited 3.356 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments