Prilika koja se ne propušta: Takmičenje GIST Tech-I za mlade preduzetnike

22 dec
Rok prijave 15.01.2016

Takmičenje GIST Tech-I okuplja mlade preduzetne osobe iz cijelog svijeta željne da svoju zajednicu i svijet učine boljim mjestom. Ukoliko ste preduzetnički, naučni ili tehnološki tip mlade osobe, pred vama je prilika koju ne biste smjeli propustiti!

Prošle godine Emir Memišević iz Bosne i Hercegovine osvojio je put u Najrobi. Ove godine, prilika da otputuje u Silikonsku dolinu pruža se nekome od vas! Ukoliko imate ideju, inovaciju, zamisao, vlastiti biznis ili želju za realizacijom poslovne ideje, GIST Tech-I je takmičenje koje će vam pružiti priliku da tu ideju sprovedete u djelo! Takmičenje je otvoreno za širok spektar oblasti iz koje ideja, proizvod ili usluga trebaju biti, kao što su ekologija, poljoprivreda, informaciono-komunikacione tehnologije, zdravlje, voda, energija i druge. Primarno je orijentisano na osobe koje imaju ideju ili prototip i žele osnovati vlastitu kompaniju iz date oblasti.

GIST Tech-I je takmičenje osmišljeno tako da pruži podršku preduzetnicima sa idejama ili već pokrenutim biznisima iz oblasti nauke i tehnologije. Podrška se realizuje kroz treninge, mentorstvo, umrežavanje i investicije. 30 finalista biće odabrano za učešće na Svjetskom samitu preduzetništva (Global Entrepreneurship Summit – GES) uz pokriće svih troškova. Na samitu učesnici će imati priliku proći intezivan trening i prezentovati svoju ideju. Pobjednici će primiti nagrade i nastaviti sa sponzorisanim treningom i mentorstvom.

Da biste se prijavili, potrebno je da ispunavate osnovne uslove: da ste državljanin Bosne i Hercegovine, imate između 18 i 40 godina i budete spremni pokrenuti biznis u jednoj od ponuđenih zemalja. Takođe je potrebno da dostavite sažetak, opis ideje i 90-sekundni video. Sve uslove i druge informacije vezane za takmičnje pogledajte na GIST Tech-I. Na ovom web sajtu takođe možete pronaći više informacija o inicijativi “GIST – Global Innovation through Science and Technology”, kao i drugim takmičenjima i događajima koje organizuju.

Inače, Emir Memišević, informatičar, koji tokom ljeta računar zamijeni košnicama, u Keniji se povezao sa drugim mladim poduzetnicima koji su učestvovali na samitu, ali i razgovarao sa potencijalnim investitorima o razvoju njegovog projekta na globalnom nivou.

Poslušajte njegova iskustva ali i savjet koji bi projekti mogli biti popularni na sljedećem GIST Tech-I takmičenju, a onda ako imate ideju/projekat, ne propustite se prijaviti na ovaj program.

Akta.ba

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin