Prilika da se okušate u građanskom novinarstvu

11 jan

Imate bezbroj interesovanja i želite pronaći najbolji način da se kreativno izrazite. Želite da naučite različite tehnike kreiranja multimedijalnih sadržaja?

Centar za promociju civilnog društva (CPCD), zajedno sa Otvorenom mrežom sprovodi petogodišnji projekt pod nazivom “Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP). U sklopu CPCD-a smješten je multimedijalni prostor Media Lab.

Media Lab služi kao mjesto za učenje, informisanje i okupljanje mladih kreativnih osoba. Nude tehničku podršku svim dobitnicima grantova i svima koji žele da se aktiviraju kroz građansko novinarstvo, a nemaju adekvatnu podršku za realizaciju svojih ideja.

Ovo je odlična  prilika  da se čuje za vas, da se međusobno povežete, te ostvarite kontakte,  razvijete ili unaprijedite svoje vještine i izradite portfolio medijskih sadržaja koje možete prezentirati budućim poslodavcima. Pronađite priče važne za vašu lokalnu zajednicu/region, koje su ispričane glasovima građana/ki koji su bili akteri/ke tih događaja.

U Media Labu-u postoje dvije vrste članstva:

  1. COOLer: svi koji ispune online prijavnicu.
  2. LABer: svi koji ispune online prijavnicu i objave najmanje tri medijska sadržaja mjesečno na stranici.

Privilegije koje članovi/ce dobijaju su: mogućnost kreiranja sadržaja i njegovo objavljivanje ma našoj web stranici i IMEP društvenim mrežama, te učešće na edukacijama koje će voditi naši gosti predavači/ce.

Više o Media Lab-u možete pronaći ovdje.

Ovdje možete pronaći  vodič za rad Media Laba.

Ukoliko želite postati član/ica Media Laba, kliknite ovdje.

Ukoliko želiti postati član/članica Media Lab-a, više informacija pronađite ovdje.

Da bi bili uspješni građani/ke novinari/ke morate imati strast prema istini, iskrenosti i integritetu,  hrabrosti da izađete i dobijete priču. Najaktivniji članove/ice Media Laba bit će proporučeni nezavisnim medijskim kućama, portalima (korisnicima IMEP grantova). Učite od najboljih i budite u prilici da napredujete svaki dan!

 

 

(Visited 180 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa