Priključite se akciji „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“

20 okt

Danas je u Olimpijskom muzeju BiH u Zetri održana konferencija za medije u cilju najave ovogodišnje akcije sadnje „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“, koja će se realizovati na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine 24.10.2015. sa početkom u 09.00 sati.

„Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 151745 volontera, koji su očistili oko 12500 tona otpada i zasadili 314886 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 113 općina i cilj nam je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini.

„Velikom volonterskom akcijom „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ koja će se održati 24.10.2015. godine u više od 50 opština širom Bosne i Hercegovine želimo da ukažemo na važnost šuma i svih njihovih opšte korisnih funkcija. Osim toga i ovom akcijom želimo da podignemo svoj glas za ljepšu, čistiju i bolju Bosnu i Hercegovinu. Tog dana će novinski članci biti ispunjeni ne sumornom svakodnevnicom već herojstvom, volonterstvom i zajedništvom. Tog dana ćemo vidjeti ono što Bosna i Hercegovina treba i može da bude – zemlja u kojoj svi njeni građani kao i državne institucije zajedno rade za dobrobit društvene zajednice. Zahvaljujemo se svim šumarskim preduzećima koja su nam pomogla u obezbjeđivanju sadnica za akciju. Sve informacije o mjestima okupljanja se mogu pronaći na našoj web stranici www.letsdoit.ba.“ kazao je Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke“.

 

Projekat su podržala sva preduzeća koja gazduju šumama u Bosni i Hercegovini, Ured Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, UN Volonteri, Njemačka Ambasada, te društveno odgovorne kompanije Eko život, Konzum i Sarajevski Kiseljak, a Olimpjski komitet BiH je specijalni partner projekta i ove godine.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin