Prijavite svoju ideju na Marine Plastics Innovation Challenge

30 sep
Rok prijave 06.10.2017

Uz pomoć UN environment i Think Beyond Plastic, Marine Plastics Innovation Challenge objavljuje poziv za ideje vezane za borbu protiv morskog otpada.

Zagađivanje koje izaziva plastika iz okeana prijeti opstanku riba i ostalih morskih bića i uništava eko sisteme. Stoga se pozivaju studenti širom svijeta da dostave svježe ideje iz oblasti inženjeringa, komunikacija, ekonomije i oblasti obrade podataka.

Kandidati trebaju biti studenti upisani na osnovne ili magistarske studije od juna 2017. godine, moraju biti podržani od strane člana fakulteta ali se i trebaju prijaviti za jednu ili više navedenih oblasti. Svježe ideje trebaju spadati u neku od ljedećih kategorija: inženjering i dizajn, komunikacije, ekonomija i predviđanje i obnova (razvoj analitičkog alata koji bi bilježio i pratio podatke o poluciji koju izaziva plastika kao i predložena rješenja).

Prijavljivanje se vrši online tako što se popuni Innovation Assessment questionnaire i pošalje mailom na: [email protected].

Prijave će se ocjenjivati na osnovu sljedećih kriterijuma: jedinstvenost inovacije, utjecaj na morski otpad, izvodljivost, mogućnost ostvarenja i potpunost ideje.
Rok za prijave je 6. oktobar 2017. godine.

Za više informacija kliknite ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments