Prijavite se za učešće na Evropskom ruralnom parlamentu mladih (ERYP)!

25 avg
Rok prijave 28.08.2019

Otvorene su prijave za učešće na Evropskom ruralnom parlamentu mladih (ERYP). Ako ste mlada osoba iz ruralnih područja, u dobi od 20 do 30 godina, i aktivni ste u rješavanju izazova ruralnog razvoja i brinete o razvoju vaše lokalne zajednice, prijavite se do 28. avgusta 2019. godine. ERYP će se održati u Asturiji u Španiji, u periodu od 4. – 6. novembra 2019. godine.

Više od 70 mladih profesionalaca iz 10-ak država, okupiće se kako bi izrazili svoj stav kroz Evropski ruralni manifest. Kasnije, u Buxellesu, biće organizovani razgovori i konstruktivne rasprave s predstavnicima Evropskog parlamenta. ERYP je snažna platforma na kojoj se stvaraju i izražavaju mišljenja mladih vezana uz izazove ruralnog razvoja na evropskom nivou.

Troškovi učešća (put, smještaj, obroci i program) pokriveni su za 6 učesnika iz svake države partnera u projektu RURBEST.

Više informacija o učešću i obrazac za prijavu nalaze se na linku.

ERYP organizuju Latvian Rural Forum (Latvia), Red Asturiana de Desarrollo Rural (Španija), Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD (BiH), Hrvatska mreža za ruralni razvojInternational Movement of Catholic Agricultural and Rural Youth – Europe, LAG-ovi iz regije Vysocina (Češka), Network of Organizations for Rural Development of KosovoRural Development Network of The Republic of Macedonia (Makedonija), Slovak Rural Parliament (Slovačka), Forum Synergies.

Projekt “The best is yet to come. Youth create tomorrows’ rural reality from village to wider Europe” financira Europska komisija kroz “Erasmus+: Youth in Action”. Voditelj projekta je latvijska Agencija za međunarodne programe mladih, a partner za Bosnu i Hercegovinu je Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD.

 Kontakt

CERD – [email protected]

Latvian Rural Forum – [email protected]

(Visited 169 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević