Prijavite se za takmičenje eseja u Tokiju

18 jul

Japan Foreign Trade Council (JFTC) organizuje takmičenje eseja, koje će se održati u Tokiju petog januara 2017. godine. Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svjeta.

Nagrade koje se dodjeljuju su , 1 000 000 jena za prvo mjesto, dok su tri utješne nagrade predviđene da budu u iznosu od 200 000 jena. Obezbjeđen je avionski prevoz do Tokija, za prisustvo ceremoniji dodjele nagrada.

Mogu se prijaviti pojedinci ili timovi, ali se mora odabrati predstavnik tima koji će prisustvovati dodijeli nagrada.

Postoje određena pravila za prijavu, insistira se na originalnosti eseja, dostavljeni radovi treba da budu u predviđenoj formi koja je data na zvaničnom sajtu, kao i da se navedu tačni izvori istraživanja.

JFTC raspisuje konkurs za eseje kako bi se dali konstruktivni predlozi sa globalne tačke gledišta , bazirani na inovativnim idejama za globalni rast i ulogu Japanskih kompanija na svjetskom tržištu.

Broj stranih turista u Japanu je naglo porastao, samim tim povećala se i trgovina uslugama, uključujući i turistička putovanja kroz Japan, dok robna razmijena stagnira. Japan je trgovačka zemlja, olakšanje trgovine robom i uslugama, doprinijelo bi očuvanju životne sredine na globalnom nivou. Kreiranje novog tržišta predstavlja izazov za Japansku ekonomiju , iz tog razloga se i javila potreba za predlozima putem eseja.

Prijave do 9. septembra 20216. godine.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin