Prijavite se za pripravnički program u kompanijama u Njemačkoj

5 nov
Rok prijave 13.11.2017

Beogradska Fondacija Zoran Đinđić, pod pokroviteljstvom Njemačkog udruženja za međunarodnu saradnju, objavljuje poziv kandidatima iz zemalja Zapadnog Balkana da se prijave za pripravnički program sa početkom u julu 2018. godine u jednoj od partnerskih kompanija u Njemačkoj.

OBLAST:
finansije, finansijska matematika, računovodstvo, bankarstvo, osiguranje, menadžment, marketing, prodaja, komercijalno pravo, logistika, industrijski inženjering, novinarstvo, političke nauke, njemački jezik, mašinstvo, mehanika, telekomunikacije, računarstvo, hemijski inženjering, geodezija, arhitektura, biologija, agrikultura, itd.

OPIS
Internship Program of German Business za zemlje Zapadnog Balkana namijenjen je mladim studentima i diplomcima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije. U okviru programa, studenti će imati priliku da budu dio pripravničkog programa u trajanju od tri do šest mjeseci u nekoj od vodećih njemačkih kompanija.

Program pokriva sljedeće troškove:
– troškove smještaja i zdravstvenog osiguranja
– troškove izdržavanja kroz mjesečne grantove u iznosu od 550 eura
– troškove pripremnih sastanaka u matičnim zemljama
– troškove putovanja pri dolasku i odlasku iz Njemačke
– troškove pripremne nedjelje u Berlinu
– troškove voznih karata pri putovanju do mjesta rada
– troškove za sastanak u Njemačkoj tokom sredine pripravničkog programa
– troškove za voznu kartu do aerodroma po povratku
– troškove za kurs njemačkog jezika u iznosu od 200 eura tokom pripravničkog programa
– troškove za vizu.

USLOVI
Mogu se prijaviti mladi studenti (na minimalno petom semestru studija) i diplomirani studenti (sa nedavno stečenom diplomom) koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji imaju najviše 29 godina i imaju odlično znanje engleskog jezika. Poželjno je znanje njemačkog jezika za sve kandidate, osim za kandidate koji namjeravaju da rade kao pripravnici u oblasti arhitekture za koje je dobro znanje njemačkog jezika obavezno.

NAČIN PRIJAVE
Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti elektronski prijavni obarazac. Prije popunjavanja obrasca, kandidati moraju pripremiti sljedeću dokumentaciju:
– motivaciono pismo na njemačkom ili engleskom jeziku
– CV na njemačkom ili engleskom jeziku
– portret slika kandidata (JPG format)
– skenirane akademskih transkripata i izvještaja
– prevod skeniranih akademskih transkripata i izvještaja
– dva pisma preporuke (od strane profesora, mentora ili drugih relevantnih lica)
– dodatna dokumenta (opciono) koja uključuju sertifikate o testovima engleskog ili njemačkog jezika, regerence, diplome i dr.

ROK ZA PRIJAVU:
13. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA:
Cilj Intership Program for German Business programa koji organizuje Zoran Đinđić fondacija je da premosti jaz između akademskog i poslovnog svijeta dajući mogućnost studentima i mladim diplomcima da primjene svoja teoretska znanja stečena na univerzitetima i uspješno pristupe narednoj fazi njihovih karijera.

Više info: Program stažiranja za studente u njemačkim kompanijama

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin