Prijavite se za predavanje Graysona Perryja

3 sep
Rok prijave 05.09.2017

Britanski umjetnik govoriće o svojoj izložbi „Taština malih razlika” koja se iste večeri otvara u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Predavanje će biti na engleskom jeziku, a simulatni prevod biće obezbijeđen. Ulaz je besplatan.

7. septembar od 18.00 | Kulturni centar Banski dvor, Banja Luka

Ukoliko želite da prisustvujete predavanju, neophodno je da se prijavite putem web formulara najkasnije do utorka, 5. septembra u 17.00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta, naknadno ćemo potvrditi Vašu prijavu emailom.

KO JE GRAYSON PERRY?

Britanski umjetnik Grayson Perry (1960) je rođen u Chelmsford u Essexu, a trenutno živi i radi u Londonu. Koristi tradicionalne medije kao što su tapiserije, keramika i grafika kako bi istražio svoju fascinaciju savremenim društvenim pitanjima i često provokativnim temama kao što su religija, pol, politika, klase i identitet. Perry je jedan od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika i do sada je imao priliku da izlaže svoja djela na velikim samostalnim izložbama širom svijeta kao što su: Bonnefantenmuseum, Maastricht, ARoS Aarhus Art Museum, Aarhus, (2015 – 2016)), Muzej savremene umjetnosti u Sydneyu (2015), Britanski muzej u Londonu (2011), Muzej savremene umjetnosti 21. vijeka u Kanazawi u Japanu (2007), Muzej Andy Warhol u Pittsburghu (2006), galerija Barbican u Londonu (2002) i Stedelijk Muzej u Amsterdamu (2002).

Grayson Perry je 2003. godine osvojio Turnerovu nagradu, najprestižniju britansku nagradu koja se dodjeljuje za savremenu umjetnost. Nagradu je preuzeo obučen kao žena, njegov alter ego “Claire”, kako bi pokazao svoje interesovanje za identitet, koje je takođe prisutano i u njegovoj umjetnosti. Od tada je postao voljena i popularna javna ličnost koja vodi televizijske programe i radio emisije, te pored izlaganja svojih djela, i otvoreno i iskreno govori o vrijednosti umjetnosti u društvu.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments