Prijavite se za NASA Space Apps Challenge

9 apr

Space Apps je godišnje međunarodno takmičenje (hakaton) pod pokroviteljstvom NASA-e koji se održava punih 48 sati u gradovima širom svijeta s idejom da prijavljeni timovi dijele svoje ideje i nastoje riješiti stvarne probleme vezane uz Svemir i Zemlju.

Bosna i Hercegovina je prvi put ove godine uključena u ove događaje, a NASA Space Apps Challenge se održava 29. i 30. aprila 2017. u Tuzli, u Kući plamena mira, Slana banja bb. Pripremni događaj (data bootcamp) će biti održan 22. Aprila 2017. godine, takođe u Kući plamena mira.

Ovogodišnja tema hakatona je Zemlja. NASA već godinama skuplja visokokvalitetne podatke o našoj planeti i nastoji saznati i naučiti što više o Zemljinim komponentama koje uključuju okeane, tlo i živa bića, kao što i nastoji predvidjeti buduće procese.

NASA poziva sve zainteresovane da postanu dio tih znanstvenih istraživanja, i na taj način joj pomognu u rješavanju brojnih globalnih izazova.

Hakaton nije samo vezan uz aplikacije jer za rješavanje izazova možete koristiti robotiku, vizualizaciju podataka, hardver, dizajn i brojne druge metode i tehnologije.

Sve novosti vezane uz ovaj događaj možete pratiti na Facebook stranici: https://www.facebook.com/spaceappstuzla/

Napomena: Svi zainteresovani učesnici se trebaju registrovati na NASA-inoj globalnoj web stranici: https://2017.spaceappschallenge.org/locations/tuzla

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin