Prijavite se za NASA Space App Challenge u Tuzli

13 okt

Naučno-umjetničko udruženje „Laboratorium“ Tuzla je i ove godine organizator svjetskog događaja – globalnog takmičenja u sklopu NASA Space App Challenge programa (https://2018.spaceappschallenge.org/), koje će se održati od 19. do 21. oktobra ove godine u prostorijama Kuće Plamena Mira.

Svojim učešćem u ovom takmičenju prošle godine, koje se istovremeno odvijalo u 187 gradova širom svijeta, su stavili Tuzlu, a samim tim i Bosnu i Hercegovinu, na svjetsku mapu talenata i inovacija koju kreira NASA. Od preko 2000 timova koji su se takmičili sa svojim rješenjima kao odgovor na probleme koje je postavila NASA, tim iz Tuzle je sa svojim rješenjem sprječavanja požara ušao u najboljih 20, znači u svjetskih 1%.

Ove godine takođe obilježavaju i Evropsku sedmicu kodiranja, te će NASA Space Apps Challenge Hackathon označiti kulminaciju iste.

U ovaj događaj uključuju cijelu naučnu lokalnu zajednicu i mlade naraštaje programera, dizajnera, stvaratelja i istraživača koji imaju svoje inovativne ideje za sudjelovanje u ovom događaju.

Više informacija: spaceappposter spaceappposterback About the space apps

(Visited 172 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments