Prijavite se za master stipendije na nekom od 6 EU univerziteta

5 feb
Rok prijave 28.03.2018

Prijavite SE za Erasmus Mundus Joint Master Degree program “Global Studies- A European Perspective”. Stipendije su dostupne!

Radi se o interdisciplinarnom programu koji se snažno fokusira na studij svjetske historije i međunarodnih odnosa. Kao studenti i studentice ovog programa, studij možete provesti na najmanje dva od sljedećih šest univerziteta:

Treći semestar studija je moguće studirati na jednom od 9 univerziteta van EU koji se nalaze u Australiji, Etiopiji, Indiji, Južnoj Africi, Kamerunu, Kanadi, Kini, Novom Zelandu i SAD-u.

Aplikanti iz non-EU zemalja mogu aplicirati za Erasmus Mundus stipendiju koja uključuje pokrivenu školarinu, godišnji grant za putovanje u iznosu od 3.500 eura i mjesečni džeparac od 1.000 eura.

Svi vi koji želite konkurisati za Erasmus Mundus stipendiju, svoje aplikacije trebate poslati do 28. marta 2018. Za sve ostale, rok za slanje prijava je 31. maj 2018. Program je moguće pohađati i bez Erasmus Mundus stipendije.

Oficijelne informacije o programu možete pronaći OVDJE.

Ovaj program trenutno pohađaju Tamara Beresh (Roskilde univerzitet i Univerzitet u Beču) Jana Mišić (Univerzitet u Wroclavu i Univerzitet u Leipzigu), Azra Aki (LSE i Univerzitet u Beču) i ja (Univerzitet u Beču i Univerzitet u Leipzigu), te su spremni vam pomoći u dolasku do informacija koje vas interesuju, posebno kad je u pitanju aplikacioni proces i studij na različitim univerzitetima.

(Visited 941 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emina Mumić