Prijavite se za Laboratorij kreativnog dokumentarnog filma

3 aug
Rok prijave 18.08.2017

Pravo Ljudski i Međunarodni komitet Crvenog krsta su objavili poziv za prvo izdanje Laboratorija kreativnog dokumentarnog filma Oslikavanje humanosti (Capturing Humanity).Traži se 10 mladih kreativaca, koji će proći kroz raznolik i neformalan obrazovni program i dobiti opširno iskustvo stvaranja kratkog dokumentarnog filma – od ideje do izvedbe, pod mentorstvom filmskih autora i autorica sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom.

Oslikavanje humanosti / Capturing Humanity je filmski laboratorij za razvoj i produkciju filma, a cilj je okupiti mlade autore i autorice iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine kako bi istražili nove dokumentarne oblike. U centru pažnje će stajati refleksivno, kolaborativno filmskom stvaralaštvo koji istražuje humanost kao vrijednost.

Laboratorij je otvoren za mlade i nove autore i autorice koji već imaju nekog iskustva u određenim aspektima filma, te koji/e žele dodatno obrazovanje za dokumentarni film kroz razvoj tehničkih i kreativnih vještina filmskog stvaralaštva.

Kriteriji su sljedeći:

  • Starosna dob između 19 i 30 godina;
  • Prebivalište u Bosni i Hercegovini;
  • Poznavanje engleskog jezika;

Oslikavanje humanosti / Capturing Humanity je radionica otvorena za svakoga, međutim posebno se traže učesnici i učesnice koje/i imaju već nekog iskustva u kreativnom procesu.
Laboratorij kreativnog dokumentarnog filma Oslikavanje humanosti / Capturing Humanity trajaće od 10. do 22. septembra 2017. Učešće podrazumijeva obavezno prisustvo cjelokupnom programu. Sve troškove učešća (putovanje, hranu i smještaj u Sarajevu) snose organizatori. Planirano je da filmski radovi budu predstavljeni tokom 12. Pravo Ljudski Film Festivala, koji se održava u novembru.

Više informacija, te direktan link do online aplikacije se mogu naći na web stranici ili putem maila [email protected]. Konkurs je otvoren od 19. jula do 18. augusta 2017. godine.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments