Prijavite se za finansijsku podršku i organizujte korisne aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici

2 mar
Rok prijave 31.03.2018

Fond omladinskog angažmana nudi priliku svim mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za finansijsku i mentorsku podršku kako bi organizovali aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Za finansijska sredstva u iznosu do 4000 KM mogu se prijaviti omladinske i(li) nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinci. Ideje i aktivnosti s kojima se prijavljuju trebaju biti usmjerene na mlade od 14 do 28 godina, te doprinositi razvoju lokalne zajednice, škola ili mladih u toj zajednici. Tokom prošle godine SHL je podržao realizaciju 47 projekata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Više info na www.shl.ba.

Prijave se mogu slati tokom cijele godine na email [email protected]. Odluke o podržanim idejama donose se kvartalno, a Fondacija SHL će vas informirati o statusu vaše prijave. Za naredni krug, prijave se mogu slati do 31.3.2018. u formi FOA prijavnog obrasca koji se može pronaći na web stranici shl.ba.

Veoma važnu ulogu u realizaciji projekata ima tim FOA multiplikatora, 12 mladih ljudi iz cijele BiH koji daju podršku koordinatorima projekata za vrijeme njihove realizacije. Oni svojim primjerom i angažmanom podižu svijesti mladih u Bosni i Hercegovini, koji mogu najviše uticati na pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici I svom okruženju.

Schüler Helfen Leben je njemačka organizacija čijapriča započinje 1993. godine kada su njemački učenici sasvim spontano pokrenuli akciju pomoći svojim vršnjacima u tada ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Naša Fondacija je usmjerena na stvaranje uslova za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažovani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments