Prijavite se za Eurocamp 2016 u Njemačkoj

21 apr
Rok prijave 02.05.2016

Ove godine grupa od preko 70 mladih iz skoro 30 evropskih zemalja će dobiti poziv da slave različitosti kultura, u periodu od 24. jula do 14. avgusta u njemačkom gradu Lutherstadt Wittenberg, u pokrajini Anhalt. Eurocamp 2016 će se fokusirati na europsku odgovornost na postavljene svjetske izazove. Svaki/a od učesnika/ca će imati priilku predstaviti svoje viđenje na zadanu temu, te razmatrati i raspravljati o njoj sa drugim učesnicima.

Učesnici svoje viđenje na zadanu temu mogu predstaviti kroz:

– Teatar:  najbolja ostvarenja će biti prezentirana na ”European theater night”;

– Simulaciju: šta to motivira mlade da putuju u druge zemlje, upoznaju različite kulture i uče strane jezike;

– Aktivnosti međukulturalne osvještenosti: predstavljanje zemalja učesnica u ”European Café” i na “Cultural Night”, degustacija raznih lokalnih specijaliteta u “European Buffet”;

– Svakodnevni zajednički rad: svi učesnici kampa će učestvovati u raznim kulturološkim i ekološkim projektima.

Imate od 18 do 25 godina, željeli bi upoznati mlade ljude iz raznih evropskih zemalja, saznati nešto novo o drugim kulturama i običajima tih zemalja, steći nove prijatelje, pošaljite nam svoj CV (Europass forma) i motivacijsko pismo do 02. maja 2016. godine na [email protected].

Sve neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

NAPOMENA:

Izabrani učesnici imaju obavezu platiti kauciju u iznosu od 20€ (dvadeset eura), a ista će im biti vraćena po povratku sa kampa. 

Mladi koji se žele prijaviti moraju poznavati njemački jezik, kako bi što intenzivnije komunicirali i učestvovali u aktivnostima predviđenim za ovogodišnji EUROCAMP.  

Europass CV formular možete ispuniti i preuzeti na ovom linku.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin