Prijavite se na Univerzitetski forum u Sarajevu

28 nov
Rok prijave 29.11.2015

Univerzitetski forum je događaj koji treba da predstavlja integrativnu nacionalnu sesiju u jednom danu i baziran na simulaciji Evropskog parlamenta u organizaciji Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini. Održavanje Foruma je planirano za sva četiri grada u kojima EYP djeluje.

Univerzitetski forum u Sarajevu je planiran da se održi 19. i 20. decembra 2015 godine na kojem bi učestvovalo više od 60 studenata. Aplikacije su otvorene do nedjelje, 29.11. do 23:59.

Učesnici mogu biti starosti od 18 do 23 godina prema pravilima organizacije European Youth Parliament sa sjedištem u Berlinu.

Učesnici bi na osnovu naših kriterija prolazili kroz proces aplikacije, selekcije, edukacije i konačno učestvovanja na University forumu.

Nakon selekcije studenata, svaki student bi bio dio delegacije komiteta kome je data tema na osnovu čega bi glavni zadatak delegacije bio pisanje rezolucije koja bi se iznijela na simulaciji generalne skupštine.

Date teme bi predstavljale probleme iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije sa kojima bi se studenti upoznali i na osnovu toga bili spremni na simulaciju parlamentarne debate. Sam koncept generalne skupštine služi da se svi studenti upoznaju sa problemima, potencijalnim rješenjima, i što je najbitnije, različitim mišljenjima što bi kasnije moglo utjecati na njihov dalji razvoj kritičkog razmišljanja i vještina javnog govora.

Službeni jezik Regionalnog foruma je engleski čime želimo podstaći razvijanje vještina javnog govora i debatiranja kod studenata.

EYP BiH traži od učesnika delegacije da pokazuju:

  • kapacitet da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način na Nacionalnoj sesiji
  • otvorenost prema drugim učesnicima i spremnost da uče jedni od drugih
  • odlučnost da doprinesu EYP BiH i aktivnostima organizacije
  • komunikacijske vještine debatiranja i izražavanja na engleskom jeziku

Zašto se prijaviti na Univerzitetski forum? Ukoliko želite debatovati na parlamentarni način o popularnim temama iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije, onda je ovo prilika za vas! Aplikacije i sve informacije potražite na http://eyp.ba/university-forum/

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin