Prijavite se na trodnevnu radionicu u Sarajevu – Lean Startup Machine

9 feb

Lean Startup Machine je vodeći program u svijetu baziran na Lean metodologiji koji je pokrenut prije nekoliko godina u New Yorku, a nakon čega se proširio na cijeli svijet. Sastoji se od intenzivnog, trodnevnog programa namjenjenog poduzetnicima i inovatorima koji žele naučiti kako kreirati proizvode koji mijenjaju izgled tržišta, a suorganizatori Asocijacija ARK i Ministry of Programming su ponosni na činjenicu da PO PRVI PUT dovodimo ovakav jedan program u Bosnu i Hercegovinu!

ZASTO LEAN STARTUP MACHINE?

The lean startup omogućava naučni pristup kreiranju i upravljanju startup-ima, te dostavljanje željenog proizvoda do korisnika u najkraćem mogućem vremenu. Većina startup-a kreće s idejom o proizvodu za koji smatraju da njihovi potencijalni korisnici žele, pri tome uopšte ne uzimajući u obzir povratnu informaciju svojih korisnika.
Upravo iz tog razloga, startup-i provedu veliki dio vremena usavršavajući proizvod, bez bilo kakvog vida komunikacije s korisnicima te propadnu. Kompanije kao što su: Nike, Toyota, Ford, Intel, HP i Dropbox su napravile ogroman uspjeh koristeći upravo lean tehnike.

ZAŠTO BITI DIO LSM?

  1. Inovativne, visoko efikasne RADIONICE
    Bilo da ste uspješna kompanija, koja razvija vlastiti proizvod ili tek pokrećete startup, nudimo Vam mogućnost da se kroz radio-nice upoznate sa lean pristupom te radite na razvoju vlastitog proizvoda, a sve to uz adekvatnu mentorsku podršku.
  2. INTERAKCIJA S POTENCIJALNIM KORISNICIMA
    Svi učesnici će kroz radionice proći kroz proces validacije svog proizvoda/usluge i to licem u lice sa potencijalnim korisnicima, čime će dobiti direktan input o relevantnosti svoje ideje, te smjernice kako je unaprijediti.
  3. NETWORKING
    Sve kompanije, partneri događaja i učesnici dobijaju pozivnice za “Networking” večeru, gdje će imati priliku razmijeniti znanja I iskustva sa istomišljenicima iz svijeta biznisa te ostvariti vrlo korisne kontakte za eventualne buduće poslovne poduhvate.

Kada? 16. mart – 18. mart
Gdje? Sarajevo

FB Event

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments