Prijavite se na radionicu Inside-Out

27 sep
Rok prijave 06.10.2017

Inside out je globalni umjetnički pokret čiji je cilj da se kroz prikazivanje portreta različitih ljudi pošalje snažna poruka svijetu – ako ne znamo ništa o ljudima, nemamo pravo suditi o njima. Inicijator organizacije je Francuski fotograf JR koji je, nakon osvajanja TED nagrade 2011. godine, izrazio želju da promijeni svijet tako što će ga okrenuti “naopako” (eng. Inside-out). Od 2015. godine preko 127 država je učestvovalo u projektu te je uslikano više od 250.000 portreta.

Inspiraciju da ovakav projekat napravimo i u našoj državi dobili smo iz prošlosti koju Bosna i Hercegovina ima. Iako je rat završen prije 21 godinu, posljedice se još uvijek osjete. Mediji olakšavaju društvu da se podijeli, ističući razlike, a ne sličnosti između stanovnika. Projektom Inside-Out želimo skrenuti pažnju na jedinstvo i suživot bosanskohercegovačke omladine.

Više informacija o projektu na linku ovdje.

Prvi dio ovog projekta je radionica koju će voditi Deep Democracy team kojeg čine Justin Freidman, Myrna i Greg Lewis. Deep Democracy koristi razne psihološke metode za rješavanje različitih konfliktnih situacija. Učesnici će u grupama pronalaziti rješenja konfliktnim situacijama, koje će biti simulirane. Deep Democracy obećava iskustvo koje će promijeniti živote učesnika!

Više o trenerima i organizaciji ovdje.

Radionice koje će Deep Democracy voditi održat će se u Sarajevu, 07. oktobra od 9:00 do 17:00 sati.

Ukoliko imate između 18 i 28 godina i želite:
– cijelom svijetu kroz umjetnost pokazati da u našem društvu još uvijek postoje prihvatanje, razumijevanje i jednakost;
– naučiti različite metode prevazilaženja konflikata;
Prijavite se!

Vaše osnovne informacije (ime i prezime, datum rođenja, fakultet, broj mobitela i e-mail) možete poslati na: [email protected].

Prijave su do 06.10.2017.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin