Prijavite se na PRONI Akademiju Omladinskog Rada

14 dec
Rok prijave 20.12.2017

PRONI Centar za omladinski razvoj, u saradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH, organizuje obuku za 52 omladinska radnika/radnice koji djeluju u 26 Omladinskih klubova u Brčko distriktu BiH.

Projekat Mreža omladinskih klubova Brčko distrikta BiH ove godine slavi svoju desetu godišnjicu rada i PRONI Centar za omladinski razvoj je danas, u prostorijama Omladinskog centra Brčko distrikta BiH, upriličio sastanak sa predsjednicima MZ i omladinskim radnicima koji djeluju u okviru Mreže omladinskih klubova.

Ovom prilikom je predstavljen projekat “PRONI Akademija Omladinskog Rada©” koji je financiran od strane Vlade Brčko distrikta BiH, po javnom pozivu 2017, i koji ima za cilj osnaživanje volontera – omladinskih radnika radi unapređenja njihovih vještina za realizaciju aktivnosti omladinskog rada, prije svega sa mladima koji su članovi Omladinskih klubova koji djeluju u okviru Mreže omladinskih klubova Brčko distrikta BiH.

Projektom će se motivisati i ohrabriti i učešće volontera-omladinskih radnika na aktivnostima vezanim za razvoj omladinskog rada u zajednici, rješavanju problema mladih u Brčko distriktu BiH te doprinošenje kulturi mira i nenasilja. Cjelokupni program će se odvijati kroz PRONI metodologiju neformalnog obrazovanja mladih koristeći Pristup baziran na ljudskim pravima (Human Rights Based Approach).

Javni poziv za učesnike PRONI Akademije Omladinskog Rada je otvoren do 20.12.2017. i prijaviti se možete putem sledećega linka ili možete lično preuzeti aplikacioni obrazac u kancelariji PRONI Centra za omladinski razvoj (google maps).

Prijave su otvorene za sve mlade ljude koji imaju završenu srednju školu (IV stepen) i koji žive u Mjesnim Zajednicama u kojima djeluju Omladinski klubovi.

Za više informacija možete kontaktirati svakim radnim danom od 09:00 do 17:00 na broj telefona 049/217-695 ili putem email-a: [email protected]

Više informacija

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin