Prijavite se na Nahlin edukacijski program za mlade aktiviste/ice

9 feb
Rok prijave 18.02.2018

Želiš biti aktivist/ica u polju ljudskih prava s fokusom na slobodu vjere i problematiku islamofobije? Aktivizam ti je stil života? Smatraš da podići glas ne znači samo govoriti bučno, već odmjereno i argumentirano? Pozivamo te da se prijaviš na Nahlin edukacijski program za mlade aktiviste/ice u oblasti ljudskih prava!

Cilj programa je motivirati aktiviste/ice da se upoznaju s problemima diskriminacije, kršenja ljudskih prava, zločina iz mržnje i govora mržnje sa fokusom na islamofobiju i slobodu vjere i uvjerenja i pomoći im da usvoje potrebna znanja i vještine kako bi aktivno djelovali na terenu i sistematski pristupili rješavanju ovih problema uz mentorstvo iskusnih stručnjaka.

Želimo osnažiti mlade studente/ice i diplomante/ice prava, politologije, novinarstva, teologije, sociologije, međunarodnih odnosa i srodnih fakulteta društvenih nauka (ali i sve druge entuzijaste) koji su motivirani da djeluju u smjeru rješavanja izazova islamofobije i diskriminacije na temelju vjere, te žele više naučiti o tome i aktivnije se uključiti u rad formalnih i neformalnih grupa, kao i institucija koje se bave ovim pitanjima.

TRAJANJE: Cjelokupan program sastoji se od 6 susreta, subotom od 24.februara do 31.marta 2018.godine (dvije trosatne radionice po susretu)

SADRŽAJ: Učesnice i učesnici će kroz radionice i praktičan rad učiti o ljudskim pravima, pravnom sistemu, okvirima u BiH i zakonskim regulativama, alatima za praćenje i sakupljanje podataka i mjerenje islamofobije, alatima za lobiranje i zagovaranje, učestvovanju u javnim raspravama i javnom nastupu, mehanizmima za djelovanje protiv diskriminacije i djelovanje u civilnom društvu i drugim relevantnim temama te dobiti priliku za volonterski angažman na projektima i u radnim grupama iz spomenutih oblasti.

PREDAVAČI/CE: Domaći i međunarodni stručnjaci u oblasti ljudskih prava, međunarodnih odnosa, javnog nastupa, lobiranja i zagovaranja.

PRIJAVE: Isključivo putem online formulara do nedjelje, 18. februara 2018. godine.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas na [email protected].

PROGRAM JE BESPLATAN! Prijavi se još danas, broj mjesta je ograničen!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments