Prijavite se na međunarodni susret „Football without borders“!

14 jun
Rok prijave 30.06.2017

Centar za obrazovanje i druženje (COD Jajce) u saradnji sa Friedenskreis HALLE e.V i i-life podržan sa strane Erasmus+ organizuje zanimljiv međunarodni susret mladih iz Bosne i Hercegovine, Španije i Njemačke koji će se održati u Jajcu od 20.07. do 31.07. 2017. godine.

Kroz različite aktivnosti učesnici, njih dvadesetčetvero uzrasta 15-19 godina, imati će priliku upoznati se sa problemom rodne nejednakosti i diskriminacije u našem društvu, a cilj projekta je pronaći način kako prevazići rodne stereotipe i osposobiti mlade za društveno djelovanje u njima bliskim sferama, a sve to kroz razvoj transkulturalnog razumijevanja, tematske radionice, seminare, i naravno, sport!

Važan dio projekta jeste upoznati i učesnike i učesnice sa činjenicom da sport nije namijenjen samo  muškarcima, te će se kroz ovaj projekt moći isprobati i u fudbalu, sportu koji s već tradicionalno veže uglavnom za muški rod, na jedan potpuno novi način! Susret je zamišljen na način da poruku koju odašilje ovaj projekat iznose timovi sastavljeni od igrača različitog porijekla i roda. Poželjno bi bilo da igrači ne budu profesionalci, što svakako nije isključujući uslov. Timovi sastavljeni od mladića i djevojaka će zajedničkim snagama učestvovati i u obnovi fudbalskog terena na kojem će kasnije igrati turnir,  te kroz rad razviti osjećaj pripadnosti, zajedništva i razmišljanje kojim će prevazići dosadašnje stavove uslovljene porijeklom, tradicijom i javnim mnijenjem.

Projektim sredstvima osigurani su troškovi puta, hrane i smještaja, a odabrani sudionici će trebati uplatiti participaciju od 60 KM.

Ukoliko ste među onima koji vole i žele da iskazuju svoje razmišljanje, a istovremeno spremni saslušati i neistomišljenike, aktivno učestovati u radionicama i cjelokupnom projektu, prijavite se slanjem popunjenog formulara za prijavuna mail [email protected] najkasnije  do 30.06.2017. godine, a izabrane kandidate kontaktirati ćemo lično telefonom najkasnije do  4. Jula 2017.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin