Prijavite se na Ecapital Culture – Adriatic Start-up School

5 jul
Rok prijave 31.07.2018

Otvoren je konkurs za ideje 2018. za projekat Ecapital Culture – Adriatic Start-up School. Poziv za prijave na konkurs je otvoren do 31. jula 2018. godine. Ecapital Culture – Adriatic Start Up škola je usmjerena na mlade ljude iz zemalja jadransko-jonske makro regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija, Slovenija), motivisane da rade posao usmjeren na jačanje kulturne baštine ove regije.

Glavna svrha projekta je ekonomki razvoj kulturnog turizma, kroz kreativnost i talent mladih budućih poduzetnika. Kulturna baština jadranske makro regije pruža mogućnost razvijanja inovativnog pokretanja koji može privući kulturni turizam od posebnog interesa i ekonomske vrijednosti.

Ovo treće izdanje projekta promoviše i finansira Fondacija Marche, Trgovačka komora Ankona, Politecnica delle Marche, Grad Ankona i Marche, a upućuje se poziv mladim budućim preduzetnicima iz različitih država makro regije (poseban poziv je upućen mladim iz regije Marche u Italiji), koji će imati priliku pohađati školu i dva mjeseca besplatno borave u Ankoni, zahvaljujući stipendijama koje nudi Fondacija Marche.

Škola Mole Vanvitelliana (Ancona – Italija) počinje svoj rad 1. oktobra, a završava 30. novembra 2018. godine. Više infomacija je dostupno na stranici http://startupschool.ecapital.it/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments