Prijavite se na “Atena EU Model 2019” za studente

1 feb
Rok prijave 10.02.2019

Institut za evropske integracije i politiku Odsjeka za političke nauke i javnu upravu (Univerzitet u Atini, Grčka) i Europe Direct smješteni u Grčkoj fondaciji za evropsku i vanjsku politiku (ELIAMEP) organiziraju događaj pod nazivom „Atena EU Model 2019 ”, koji će se održati od 8. do 11. aprila 2019. godine u prostorijama Odsjeka, na adresi 42-44, ul. Aiolou, područje Monastiraki, u historijskom središtu Atine.

Model će biti četverodnevna simulacija dviju institucija EU-a: Evropske komisije i Vijeća EU-a (Vijeće za vanjske poslove).

Konkurs je otvoren za 65 naprednih preddiplomskih i poslijediplomskih studenata (bachelor i master), kao i diplomiranih studenata sa grčkih i stranih univerziteta različitih disciplina. Učesnicima će biti dodijeljene različite uloge koje promovišu svoje političke stavove i pregovaraju o upravljanju savremenim izbjegličkim i migracijskim tokovima. Uloge će biti: predstavnici EU-a, ministri vanjskih poslova i drugi dužnosnici EU-a (Evropska služba za vanjsko djelovanje i pravna služba Evropske komisije), kao i novinari i predstavnici drugih međunarodnih organizacija (Afrička unija, Visoki predstavnik Ujedinjenih naroda za izbjeglice) i nevladine organizacije (Međunarodni odbor Crvenog križa i Doktori bez granica). Radni jezik simulacije bit će engleski.

Kotizacija za sudjelovanje na dva pripremna predavanja, model dosjea i kafe-pauza iznosi 50 eura po osobi.

Rok za prijavu je 10. februar 2019. godine.

Za više informacija posjetite sljedeći link.

(Visited 220 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa