Prijavite se i zaposlite u poljoprivredi!

19 sep

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarska obavještava zainteresovane poljoprivrednike sa područja Federacije BiH da je ponovno otvorena elektronska prijava na Javni poziv u okviru Programa sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi.

Podsjećamo, ukupno tri miliona KM, (po 1,5 miliona KM svaki), osigurali su Federalni zavod za zapošljavanje i Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. za koji je krajem prošle godine objavljen javni poziv.

Dosadašnjom realizacijom Programa obuhvaćena je bila 331 osoba, a do kraja realizacije planirano je učešće oko 700 nezaposlenih osoba.

Pravo učešća imaju lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrovati i održati registrovanom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci.

Pravo učešća imaju i već postojeći poljoprivredni obrti. Za učešće u Javnom pozivu možete se prijaviti isključivo putem linkova ispod.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin