Prijavi se za učešće na Hocu.ba omladinskom kampu

27 aug
Rok prijave 30.08.2018

HOCU.BA je najveća info platforma za mlade u BiH koja godišnje nudi preko 4.000 korisnih informacija, savjeta i prilika uz preko 800.000 različitih posjetitelja u prve tri godine rada i sa 110.000 pratitelja na društvenim mrežama.

U školskoj godini 2017/2018 Hocu.ba platforma je kreirala i poseban Junior PR tim sastavljen od strane učenika 153 srednje škole iz 72 grada koji su imali zadatak da informiraju svoje vršnjake o raznim mogućnostima i prilikama za njih te da budu ambasadori aktivizma i pozitivnog razmišljanja i ulaganja u sebe.

Od 7. do 9.09. na Jahorini održat će se Hocu.ba Omladinski Kamp koji bi trebao okupiti 50-ak mladih iz cijele BiH. Najveći dio učesnika činit će dosadašnji aktivni članovi Junior PR tima (bilo da su sada završili školu ili su još uvijek u školi), ali i oni motivirani srednjoškolci koji bi to htjeli postati u narednoj školskoj godini.

CILJEVI KAMPA:

  • redefinisati postojanje Junior PR tima, selekcije članova, sadržaja rada i unaprijediti vještine motiviranja vršnjaka i efektnog informiranja;
  • sudjelovati u idejnom razvoju mobilne aplikacije za osnaživanje mladih;
  • upoznati se sa mnogobrojnim prilikama koje donosi Hocu.ba u narednom periodu (međunarodni projekt Eko škole i Mladi Eko Reportieri, Volonterski program Zimskih olimpijskih igara mladih, saradnja EXIT Fondacijom, kampanja Mladi Farmeri i dr.).

REZULTATI KAMPA:

-Bit će predstavljeni početkom 10. mjeseca svim partnerima, institucijama, kompanijama i medijima na 3. godišnjici Hocu.ba platforme na kojoj će biti dodijeljene i nagrade najaktivnijim članovima Junior PR tima u protekloj školskoj godini.

Svi troškovi za kamp su pokriveni zahvaljujući Munja Inkubatoru, programu Prilika Plus i drugim partnerima koji ulažu u mlade. Potrebno je da svi učesnici dođu do 14:00h u Sarajevo 07.09. odakle će biti organiziran prevoz do Jahorine, a program završava 09.09. u poslijepodnevnim satima.

U nastavku je prijavni obrazac koji je potrebno da popunite najkasnije do četvrtka 30.08.2018. godine do 16:00h. Izbor učesnika bit će baziran na nekoliko kriterija (da osoba ima između 15 i 19 godina, da je osoba bila aktivni član Junior PR tima ili je motivisani učenik/ica srednje škole, zatim gender, raznolikost vrsta škola i dijelova zemlje).

Oni koji budu odabrani za učešće na kampu bit će informisani u nedjelju 02.09. putem emaila.

Željno očekujemo vaše aplikacije i radujemo se susretu na Kampu!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments